A British Council nem biztosítja megfelelően az értékelt vizsgák megtekintését

 

A British Council Hungary nyelvvizsgaközpont jelenleg nem biztosítja előírt módon a vizsgázók számára az értékelt vizsgák megtekintését és meghallgatását – indokolta az Oktatási Hivatal az MTI-nek hétfőn, hogy miért függesztették fel három hónapra a központ működését.

Az Oktatási Hivatal pénteken tette közzé honlapján, hogy a központ nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és így 2020. június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és nem szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.

A hivatal hozzátette: a vizsgaközpontnak a felfüggesztés kezdő időpontja előtt is lehetősége van arra, hogy a feltárt jogszabálysértéseket megszüntesse, és az Oktatási Hivatalhoz benyújtsa az erre vonatkozó dokumentációt.

Ha a hivatal egy legfeljebb 60 napos eljárás keretében hitelt érdemlően meggyőződik arról, hogy a vizsgaközpont valóban megszüntette a fennálló jogszabálysértéseket, akkor a felfüggesztésről szóló határozat visszavonható – jelezték.

Kiemelték: a magyar jogszabályok egyértelműek, azokat mindenkinek, az összes vizsgaközpontnak be kell tartania.

Az intézkedés nem érinti a nyelvvizsgaközpont Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényességét, az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is honosíthatók – közölte az Oktatási Hivatal.

A címlapfotó illusztráció.