Jobbik: Fontolja meg a kormány a tömegrendezvények betiltását!

 

A Jobbik megfontolásra javasolja a kormánynak a koronavírus-fertőzés terjedésének akadályozása érdekében az ezer fősnél nagyobb, zárt térben tartandó rendezvények betiltását.

Lukács László György, a Jobbik alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján szorgalmazta azt is: a nyílt helyszíneken tartott hasonló események szervezői végezzenek kockázatelemzést, az eredmény ismeretében pedig fontolják meg, el lehet-e érni és miként, hogy ezeken a rendezvényeken ne legyen fertőzésveszélyes állapot.

Mi azt szeretnénk, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen, de azt is szeretnénk, hogy méltó módon meg tudjunk emlékezni egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkről, március 15-ről” – folytatta Lukács László György.


Kijelentette, a koronavírus-járvány küszöbén arra van szükség, hogy kormányzati kommunikáció helyett az erőforrásokat a megelőzésre, a védekezésre és a tájékoztatásra fordítsák.

Amíg a kormány hitelesen, pontosan dolgozik, és tisztességesen tájékoztatja a magyar embereket, addig a parlamentben és a parlamenten kívül is számíthat a Jobbik támogatására ezekben az ügyekben – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, hozzátéve: „a Jobbik mindig is egy törvény- és rendpárti párt volt”.