Niedermüller: Kiszorítanám a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra

 

Autómentessé tenné Erzsébetváros belső részét a kerület DK-s polgármestere – erről beszél egy interjúban. Szerinte a dudáló autók stresszt okoznak, jobban élnének a lakók, ha több lenne a biciklis. Niedermüller Péter kiszorítaná a taxisokat is a bulinegyedből, mert ők, vagyis a taxisok is „viszik a drogokat egyik helyről a másikra” – hangzott el az M1 Híradójában.

„Ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális …férfiak… meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek”egy hónapja fogalmazta meg ezeket a gondolatokat Niedermüller Péter az ATV stúdiójában. A kormánypártok, civil szervezetek és egyházi vezetők is sorra tiltakoztak az erzsébetvárosi DK-s polgármester kijelentései ellen.


Mások Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb párttársát még a közéletből is száműzték volna. Több ezren vonultak miatta utcára. Balliberális szövetségesei azonban rendre védelmükbe vették. Volt olyan is, aki beérte volna csupán egy bocsánatkéréssel.

A balliberális hangvételű 444.hu internetes portál hétfőn megjelent cikke elején jelezte: a DK alelnöke nem szívja vissza a rémisztő képződményes kijelentését, és szerinte a kerületben a botrány után is újra megválasztanák polgármesternek. Majd a cikk írója rövid előzetesében meglebegtette, hogy milyen megszorításokra készül Erzsébetvárosban Niedermüller Péter.

Például szigorúbb szabályozást vezetne be az Airbnb-lakásokra. A bulinegyedben a fiatalokat nem engedné dohányozni az utcán, az autósokat pedig akár már májustól kitiltaná a kerület szívéből.

A taxisokat is, mert szerinte ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra – legalábbis az újságírónak ezt mondta Niedermüller Péter. Az M1 Híradója az üggyel kapcsolatban megkérdezett néhány taxist. A sokat látott és hallott autósokat nem lehetett zavarba hozni azzal a kérdéssel, hogy szoktak-e drogot szállítani. De amikor az M1 idézte Niedermüller Péter szó szerinti gondolatait, már más volt a reakció. „Ez a hülyeség netovábbja” – mondta egyikük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságot arról kérdezte az M1, hogy tudnak-e a Niedermüller Péter által említett erzsébetvárosi problémákról. Tett-e a polgármester feljelentést a taxis drogfutárok miatt, és ha igen kihallgatták-e, őt vagy akár a hivatal más dolgozóját?

A BRFK válaszában azt írta: 2018 októberétől összesen 20 alkalommal hajtottak végre úgynevezett új típusú komplex rendészeti és bűnügyi akciót a kerületben, amit 3-4 hetente megismételnek a Készenléti Rendőrséggel megerősítve. A taxisok kábítószerrel való visszaélése ügyében pedig sem Niedermüller Péter, sem pedig az önkormányzat nem tett ezidáig feljelentést.

A címlapfotó illusztráció.