Szakértő: A csendes lakóövezetekben is érezhető az elhúzódó lezárások hatása

 

Három napig tartott egy csőtörés elhárítása a főváros egyik legforgalmasabb pontján. A közlekedési szakértő szerint az ilyen lezárások a máskor csendes lakóövezetekben is forgalomnövekedést okoznak – derült ki az M1 Híradójából.

A Margit híd budai hídfőjénél a forgalmat három napja vízvezeték javítási munkálat tartja fel. Az előrehaladás hétfő délelőtt a Bem rakparton, az Árpád fejedelem útján és a környékbeli utcákban is akadozott.

A Fővárosi Vízművek egy kettős csőtörés miatt zárta le a területet még szombaton, három napra. A BKK oldalán közölt tájékoztatás szerint legalábbis, az útzárat csak hétfő este 11 órakor oldják fel.


Az M1 Híradójának nyilatkozó szakértő szerint az elhúzódó felújítással nem csak a torlódás és a levegő fokozott szennyezése a gond, hanem az is, hogy a navigációs rendszerek kisebb utcákba irányítják a forgalmat.

Az M1 szerette volna megtudni a Fővárosi Önkormányzattól, hogy egy ilyen javítás miért tart három napig és nem tartják-e aggályosnak, hogy a dugó miatt az átlagosnál is több kipufogógáz szennyezi a levegőt Budapesten.

Karácsony Gergely sajtóosztálya érdemi válasz helyett a Fővárosi Csatornázási Művekhez és a Fővárosi Vízművekhez irányította az M1-et.

A Fővárosi Vízművek válaszában azt írta, hogy az üzemeltetés természetes velejárója a csőtörés, és a cég azt is részletesen fejtegette, hogy a javításhoz miért kellett három nap. A Fővárosi Vízművek szerint hétfő délelőtt azért nem volt érdemi munkavégzés a helyszínen, mert éppen kötött a beton.

A címlapfotó illusztráció.