Nem fertőződött meg a Fülöp-szigeteken tartózkodó magyar nő

 

„A világ közvéleményét ma leginkább a koronavírus és az abból fakadó egészségügyi kihívások foglalkoztatják” – mondta Facebook-oldalán közzétett videójában Szijjártó Péter, hozzátéve: „Csakúgy, mint a magyar diplomatákat, akiknek az a feladatuk, hogy a külföldön tartózkodó és ott bajba kerülő magyar embereken segítsenek”.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: volt egy eset a Fülöp-szigeteken, ahol egy magyar hölgyön a koronavírus tünetei mutatkoztak. A kórházban elvégzett két teszt azonban kimutatta, hogy nem fertőződött a vírussal, így a kórházat el is hagyhatta.


Japánban egy egész hajót helyeztek karantén alá. ott már 135 fertőzött van, három magyar állampolgár tartózkodik a hajón, akik tünetmentesek, és február 9-én a karantén lejártakor elhagyhatják a hajót.

„Kínában a konzuli védelemre regisztráltak száma 188, a KKM velük is tartja a kapcsolatot, és ha valaki bajba kerül, vagy segítségre szorul, segíteni fogunk nekik ugyanúgy, mint ahogy korábban is segítettünk a bajba került magyar embereknek” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.