MTVA-vezérigazgató: Alaptalanok és elfogadhatatlanok a Siklósi Beatrixot érő vádak

 

Alaptalannak nevezte a Kossuth rádió csatornaigazgatójává kinevezett Siklósi Beatrixot érő vádakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének (NÜB) írt levelében.

Papp Dániel kiemelte: amíg ő irányítja az MTVA-t, garantálja, hogy a közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül szolgálják minden ember érdekét.

Siklósi Beatrix kinevezése ellen több zsidó szervezet, köztük a NÜB is tiltakozott nyílt levélben, kifogásolva, hogy nem elég elfogulatlan és antiszemita tartalmakat terjeszt.

Papp Dániel a szervezetnek írt levelében közölte: mélyen egyetért a szervezettel abban, hogy az antiszemitizmusnak még csak megtűrt helye sem lehet a közéletben; a közszolgálati médiában és a kereskedelmi csatornákon is a leghatározottabban fel kell lépni ellene.

Magyarországon ebben közmegegyezés van, ezért is alakulhatott ki hazánkban a polgárok és a történelmi egyházak között együttműködés. Biztosíthatom Önöket arról, hogy a közmédia is ezen elvek mentén marad” – írta levelében a vezérigazgató.

Papp Dániel hozzátette: miután ebben egyetértés van, váratlanul érte a nyílt levél, amelyet több szervezet jegyzett, és amely az egyik legkiválóbb munkatársunkat érint..

Különösen azért, mert a Siklósi Beatrix által korábban vezetett M5 kulturális csatorna műsorában, többek között maga Köves Slomó vezető rabbi is tiszteletét tette, nem említve semmilyen kifogást, problémát Siklósi Beatrix személyével kapcsolatban” – jegyezte meg a vezérigazgató.

Felidézte: Siklósi Beatrix a kultúra területén végzett magas szintű szakmai munkája mellett az elmúlt több mint 30 év alatt a köz szolgálatának számos területén alkotott maradandót, a közmédia jótékonysági akcióját vezetve munkája évről évre számos alapítvány működését segíti.

Papp Dániel kiemelte: a Siklósi Beatrix által irányított Jónak lenni jó projekt csak az elmúlt év végén több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a koraszülött gyerekek gyógyításáért létrehozott Peter Cerny Alapítvány javára.

Ez, s még számos olyan műsor, produkció, dokumentumfilm kötődik a nevéhez, ami alkalmassá teszi jelenlegi pozíciójának betöltésére” – szögezte le az MTVA vezérigazgatója.

Papp Dániel hangsúlyozta: minden vád, amely Siklósi Beatrixot az utóbbi időben a sajtóban érte, alaptalan és elfogadhatatlan.

A közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül fogják szolgálni miden embertársunk érdekét. Ameddig én irányítom ezt az intézményt, ezen elvek betartását garantálom” – zárta levelét Papp Dániel.