Fidesz–KDNP: Tízmilliárdos iparággá vált a „börtönbiznisz”

 

Mára tízmilliárdos iparággá vált a börtönbiznisz, amelyen bűnözők, dörzsölt ügyvédek és Soros-szervezetek gazdagodnak – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek teljesen igaza van abban, hogy véget kell vetni a börtönbiznisznek. Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: börtönben ülő bűnözők – köztük gyilkosok, gyermekgyilkosok, erőszaktevők, csalók vagy rablók – a dörzsölt ügyvédeik és a Soros-hálózat segítségével elképesztő összegeket perelnek ki az államból a börtönkörülményekre hivatkozva.

Mára 12 ezer ilyen pert indítottak a magyar állam ellen közel tízmilliárd forintos kártérítési összegben – közölte a kereszténydemokrata képviselő, hangsúlyozva, hogy ez így nem mehet tovább.


Hozzátette, hogy ezek a bűnözők és leginkább az ügyvédek és NGO-k a zsebüket tömik, miközben a börtönkörülmények folyamatosan javulnak Magyarországon, több a férőhely, új börtönök épültek és épülnek most is.

A bűnözőknek nem milliós jutalom, hanem büntetés jár – jelentette ki. Nacsa Lőrinc közölte: a Fidesz–KDNP a parlamentben kész minden támogatást megadni a kormánynak ahhoz, hogy véget vessen a börtönbiznisznek.