Körülhatárolták a tüzet a III. kerületi Kunigunda útján

 

Körülhatárolták a Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.


Cikkünk frissült.


Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok. A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben.

A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Az összes épület lakhatatlanná vált, melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre – közölte Kolozsi Péter, aki hozzátette: az épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. Egy ember áramütést szenvedett, őt átadták a mentőknek. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.