Luca, Otília
Friss
Baleset miatt csak egy sáv járható a Múzeum körúton // Nemi erőszak miatt jogerősen hét évet kapott egy dunaújvárosi férfi // Módosul a vonatközlekedés a hétvégén // Átadták az Ősi és Várpalota közötti bekötőutat // Országos véradónapot tartanak a vasutasok // Emelkedett az odesszai iskolatűz halálos áldozatainak száma //

Természetes sziluettek a ködben

blogok
Alaptörvény blog
Meddig sérthetik büntetlenül az Alaptörvényt az ellenzéki politikusok?
Képviselői eskü eltorzítása, az alkotmány fogalmának visszaélésszerű felhasználása – közjogi anomáliák az ellenzéki térfélen.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
A kritikus művészetről
Tüntetés volt a minap a színházak „szabadsága” érdekében. Mondhatni semmi különös, hiszen nap mint nap van ilyen megmozdulás, valaminek a szabadságáért.
Maczkó Ú. Róbert
Élő Bolygó Blog
A vártnál gyorsabb ütemben olvad a jég Grönlandon
Az 1990-es évekhez képest hétszer gyorsabban olvad a jég Grönlandon, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) „legborúlátóbb” klímaforgatókönyvét követve.
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Látszólag fényes
Brit, francia, német, orosz vektorok – a modern Európa hatalmi eredője mindig ezekből állt össze, szép, régies kifejezéssel ezt hívták "európai súlyegyennek".
Galló Béla
Látószög - Schmidt Mária blogja
Budapest hegei
Ez egy háromszerzős könyv Budapest máig be nem gyógyult sebeiről. Szövegét Békés Márton, fényképanyagát Gyarmati István, grafikai tervezését Takács Tamás Péter alkotta meg.
Gerő András
Élő Bolygó Blog
Kriptokárokkal sújtja a környezetet a bitcoin
Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero – a digitális alapú „kriptovaluták” nevét egyre gyakrabban hallani, elterjedésük azonban rendkívül káros lehet az egészségre és a környezetre.
Látószög - Schmidt Mária blogja
Identitásrobbanás
Bármely lángvörös hajú, szeplős egyetemi oktató fekete-afrikai származásúnak minősítheti magát és legkomolyabban megkövetelheti, hogy kollégái annak is tekintsék. Itt tartunk. Hova tartunk?
Frank Füredi
Családban marad!
Adventi örömkereső gyakorlatok, testnek és léleknek
Próbáljunk meg fókuszálni most az igazán fontos dolgokra. Nem szabadna gyötrődnünk azon, ami kívül áll a hatókörünkön: sáfárkodjunk inkább tőlünk telhetően azzal, ami nekünk adatott.
Máthé Zsuzsa