Magyar Nemzet: A kispesti hangfelvételek újabb „jóslata” vált valóra

 

A kispesti hangfelvételek újabb „jóslata” vált valóra, erről ír a Magyar Nemzet. A fehérporos videóból megismert és a százmilliós korrupcióról beszélő Lackner Csaba ugyanis olyanokat is mondott a nyilvánosságra került felvételeken, hogy az önkormányzati választás után meneszthetik a kerületben az építéshatósági és városüzemeltetési iroda vezetőjét. Lackner Csaba szerint a szocialista polgármester, Gajda Péter megharagudott Guzmics Zsomborra, amiért az „túl pénzéhes volt” – közölte az M1 Híradója.

December elsejével közös megegyezéssel távozott az irodavezetői pozícióból – mondta Guzmics Zsombor, a kispesti építéshatóság korábbi vezetője a Magyar Nemzetnek. Távozását az építéshatósági feladatok átszervezésével indokolta.


A Magyar Nemzet szerint más állhat a háttérben. Azt írja a lap, hogy a kispesti hangfelvételek főszereplője, Lackner Csaba volt szocialista képviselő már nyáron megjósolta a vezető távozását. Szerinte Guzmics Zsombor „túl pénzéhes volt”, és a kerület szocialista polgármestere attól tartott, hogy ő és más fiatalok „ráégnek”.

Az ex-MSZP-s képviselő szerint túl sok a Guzmics Zsomborhoz hasonló ember a kerületben.

A Magyar Nemzet által is idézett hangfelvételrészletben Lackner Csaba arról beszél, hogy olyan sok fiatal éhes ember teszi be a lábát a kispesti önkormányzatba, hogy bizonyos dolgokat Gajda Péter MSZP-s polgármester már nem tud kontrollálni.

Lackner Csabáról az októberi önkormányzati választás előtt került nyilvánosságra egy botrányos hangfelvétel, amelyen közpénzek ellopásáról, gazdasági visszaélésekről, túlszámlázásokról beszélt. Egy videón pedig az látható, ahogy fehér port adagol egy tányérra. A beszélgetésben többször is szóba kerül az építéshatósági és városfejlesztési iroda vezetője és az is, hogy zsebbe kell nyúlnia annak a vállalkozónak, akinek a telkét érinti a helyi építési szabályzat.

A önkormányzat képviselője azt is kifejtette, hogy

milyen módszerrel lehet megkeresni évente százmilliót forintot.

A választás előtt még szinte az összes ellenzéki politikus kiállt Lackner Csaba mellett arra hivatkozva, hogy a felvételt összevágták és nem is Lackner Csaba szerepel rajtuk. Október 13. után azonban Lackner Csabának távoznia kellett az MSZP-ből, képviselői mandátumát azonban megtartotta.

A Magyar Nemzet szerint nem az építéshatóság vezetőjének esete az egyetlen, amikor Lackner Csaba jóslata beigazolódott. A hangfelvételeken a politikus arról is beszél, hogy a kispesti vagyonkezelő vezetőjének a fizetését a duplájára emeli Gajda Péter polgármester egyfajta kárpótlásként, amiért nem indulhatott az őszi önkormányzati választáson. A Magyar Nemzet azt írja, az igazgató fizetését nemrég valóban megduplázták.