Senki ne legyen egyedül karácsonykor! – együttműködést kötött a JCDecaux Hungary, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Miutcánk

 

Együttműködést kötött a Miutcánk lokális közösségépítő alkalmazás a világ vezető outdoor média vállalatával, a JCDecaux Hungary-vel, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. A partnerséggel a felek az elesettekre, egyedülállókra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az év végi ünnepek alatt minél kevesebben maradjanak egyedül.

A december 16-tól kezdődően Budapest legforgalmasabb helyein citylight plakátok jelennek meg, „Érjük el együtt, hogy idén senkinek se kelljen egyedül karácsonyozni!” felhívással – olvasható a Miutcánk közleményében.

A plakátok a Miutcánk kezdeményezésére kerülnek ki, miután a lokális közösségszervező oldal egy olyan kampányt indított, amelynek célja, hogy legyünk nagyobb empátiával az elesettek és a nehéz helyzetben lévők felé, akik akár a szomszédunkban is élhetnek.

Számukra különösen nagy örömet okozhat egy apró figyelmesség, egy jó szó, s már ettől is érezhetik, hogy figyelnek rájuk. A platform kezdeményezéséhez csatlakozott a világ vezető outdoor média vállalata, a JCDecaux Hungary, amely a helyeket biztosítja az üzenetet hordozó plakátok megjelenéséhez.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is csatlakozott Miutcánk figyelemfelhívó kampányához. A karitatív szervezet azt vallja: a legnagyobb segítség a közösséghez tartozás.

„Ha idén karácsonykor csak annyival segíthetünk, hogy átkopogunk egy szomszédunkhoz, akiről tudjuk, hogy egyedül él, tegyük meg. Ha csak egy tál süteményt tudunk felajánlani, vigyük el számára. Ha csak arra van időnk, kérdezzük meg idős szomszédunktól, hogy kér-e valamit a boltból. Talán nem is gondolnánk, de ezek a kis, személyes felajánlások nagyon sokat jelentenek, s hatalmas örömet okozhatnak az egyedülállóknak.  Tegyünk azért, hogy idén senki ne legyen egyedül karácsonykor!” – fejtette ki Cseh Norbert, a Miutcánk társtulajdonosa.