A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására

 

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát, ami minden eddigi szavazási rekordot megdöntve nyerte el a címet.

A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött – közölte honlapján az Advent Bazilika.

A tavalyi szavazáshoz képest húszezerrel többen rakták le a Bazilika mellett a voksukat

Az Advent Bazilika már 2018-ban is a látogatók egyik legnagyobb kedvence volt, akkor a második helyet szerezte meg a szavazáson, többek között Prágát, Brüsszelt és Bécset is megelőzve.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett, és a tavalyhoz képest csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat a budapesti karácsonyi vásár mellett.

A kiemelkedő eredményhez Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke közösségi média oldalán gratulált.

Január 1-ig látogatható Európa legszebb karácsonyi vására

Európai immár legszebb karácsonyi vásárát kilencedik alkalommal rendezték meg. Idén a már megkülönböztető védjeggyé vált különleges gasztronómiai kínálat és minőségi kiállítók mellett a korábbiaknál is több programmal, tematikus napokkal, interaktív szelfiponttal és egy 12 méteres karácsonyfával várják a vendégeket, egészen január 1-ig.

Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává vált. Mint minden évben, idén is azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy az eseménnyel hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. A versenyben való részvételünk is azt a célt szolgálta, hogy az Advent Bazilika mellett ráirányítsuk a figyelmet a fővárosra” – írják a közleményben.


A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására (Fotó: adventbazilika.hu)