Különgépeket indít a budapesti Eb-meccsekre a Wizz Air

 

A Wizz Air, Európa legzöldebb légitársasága szurkolói különgépeket indít több európai városból is a különböző válogatottak budapesti meccseire a jövő júniusi Európa-bajnokságon. A légitársaság ezzel a lépéssel is igyekszik támogatni a hazai turizmus további erősödését.

A címvédő portugál csapat két meccset játszik majd a Puskás Arénában az Eb egyik legnehezebb csoportjában. Június 16-án egy pótselejtezős csapat – ha minden jól alakul, Magyarország – lesz az ellenfél, június 24-én pedig a világbajnok franciák vehetnek revansot Cristiano Ronaldóékon az előző Eb-döntőért – olvasható a Wizz Air közleményében.

A portugál szurkolók részben a Wizz Air menetrend szerinti járataival, részben különgépekkel érkezhetnek meg a meccsekre, illetve utazhatnak haza a mérkőzések másnapján.

A járatokra jegyek a mai naptól foglalhatók már 99 eurótól a Wizz Air honlapján, illetve a WIZZ mobilapplikáción keresztül. A francia drukkerek pedig a Wizz Air Bordeaux-ból és Nizzából érkező menetrend szerinti gépein juthatnak majd el Budapestre.

A Wizz Air kiterjedt hálózata sok szurkolónak segíthet majd abban, hogy a helyszínen biztassa csapatát a kontinens-szerte 12 városban megrendezett Eb-n. A walesi és a svájci csapat például Bakuban játssza majd csoportmeccseit, ahová szintén eljuthatnak budapesti átszállással a két válogatott rajongói a Wizz Air járatain.

Radó András, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta: „A Wizz Air régóta támogatja a magyar szurkolókat abban, hogy a helyszínen drukkolhassanak a válogatottnak. A vállalat különgépet indít például Szófiába, a Bulgária elleni márciusi pótselejtezőre is. 

A Wizz Air az elmúlt 15 évben nemcsak magyar emberek milliói számára tette elérhetővé a repülés élményét, hanem kulcsszerepet játszott abban is, hogy Budapest az egyik legvonzóbb úti céllá váljon Európában, számos munkahely megteremtését támogatva a turizmusban és a kapcsolódó iparágakban. Reméljük, hogy a most bejelentett különgépeink még több turistát vonzanak majd a magyar fővárosba.”