Visszautasítja a közmédia a sajtóban megjelent Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatos állításokat

 

A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat – közölte csütörtökön az MTVA.

A közleményben azt írták, a közelmúltban számos hazai és külföldi médiumok cikkeiben jelent meg, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovíziós Dalfesztiválon, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Válaszában a közmédia kijelentette: „Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot.

Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát – hangsúlyozták. „Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?” – zárja a közmédia a közleményét.