Magyar stand is lesz a Diplomata Vásáron

 

Idén először magyar stand is várja az érdeklődőket a kilencedik alkalommal megrendezendő Diplomata Vásáron, amelyet november 24-én tartanak az InterContinental Budapest szállodában.

Az idei vásár teljes bevételét az Ébredések Alapítvány, a Symphonia Alapítvány, az Oltalom Karitatív Egyesület és a Női Liga jótékonysági szervezetek támogatására fordítják – közölték az esemény szervezői hétfőn az MTI-vel.

Idén több mint 50 ország nagykövetségei fognak össze, hogy bemutassák nemzetük különlegességeit, a kézműves termékektől és ajándéktárgyaktól az ételekig és italokig. A vásáron idén először magyar stand is lesz. A látogatók dél-afrikai friss virágokat és malajziai egzotikus gyümölcsöket is vásárolhatnak, amelyek kifejezetten erre az eseményre érkeznek a magyar fővárosba.


Ebben az évben a látogatókat 11 ország fellépői szórakoztatják többek között Albániából, Azerbajdzsánból, Ciprusról és Magyarországról. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz gyermeksarok és tombola is.

A vásár fővédnöke, Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, díszvendég lesz Szijjártó-Nagy Szilvia, a külgazdasági és külügyminiszter felesége, valamint Michael August Blume apostoli nuncius, a Diplomáciai Testület dékánja.

A Diplomata Vásár politikamentes esemény, amelynek lényege az önzetlenség, a pártatlanság és az összes résztvevő összefogása. Célja országaink kultúrájának bemutatása, valamint adománygyűjtés magyarországi közösségek és ügyek támogatására – írták a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.