Változékony, de továbbra is meleg idő lesz

 

Hajnalonként ködre kell készülni, majd napközben napsütésre, esőre is számítani lehet. Emellett továbbra is marad a meleg, többfelé 20 fok feletti maximumokkal – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a nyugati határ közelében csak sokára oszlik fel a köd, másutt a ködfoltok feloszlása után sok napsütésre, csapadékmentes időre lehet számítani, de az előző napokhoz képest több és vastagabb lehet a fátyolfelhőzet. A leghidegebb órákban többnyire 5–12 fok lesz. Napközben zömmel 18–24 fokig melegszik a levegő, de az Alföldön 25, 26 fok is lehet.

(Forrás: OMSZ)

(Forrás: OMSZ)

Kedden többnyire napos idő lesz, csapadék nélkül. A Dunántúlon viszont többfelé megerősödik a szél. A hőmérsékleti maximum általában 7–15 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A hőmérséklet 20–26 fok között várható.

(Forrás: OMSZ)

Szerdán döntően napos időre lehet számítani, majd délután, este nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul.

A legalacsonyabb hőmérséklet 6–13, a legmagasabb hőmérséklet 19–26 fok között valószínű.

(Forrás: OMSZ)

Csütörtökön reggel a nyugati és a középső megyékben többfelé várható eső, záporeső. Napközben többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, számottevő csapadék ekkor már nem valószínű. A leghidegebb órákban 6-14 fok lesz. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

(Forrás: OMSZ)

 

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű, de néhol megerősödik a szél. A hőmérsékleti minimum általában 5–10 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A hőmérsékleti maximum 17–24 fok között valószínű.

Szombaton eleinte többórás napsütésre lehet számítani, majd nyugat felől felhősödés kezdődik. Délután a nyugati megyékben néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6–11 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18–24 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként fordulhat elő eső, záporeső. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 6–13 fok lesz. Napközben 18–24 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.