Kocsis hét érvet sorolt fel Karácsony alkalmatlanságára

 

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette, hogy Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt alkalmatlan Budapest vezetésére, és ennek hét „legemlékezetesebb momentumát” sorolta fel szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy a vasárnapi önkormányzati választások tétje, hogy alkalmas vagy alkalmatlan ember vezeti majd Budapestet a következő öt évben. A Fidesz frakcióvezetője azt hangoztatta, hogy Zugló polgármestere romos pénzügyi helyzetben, visszaélésektől hangosan hagyta maga után a kerületet, amelyet nem fejlesztett. Azt kérte, mindenki gondolkodjon el azon, kell-e Budapestnek ez a „produkció”.

Akik biztonságot, rendet, békét, további fejlődést szeretnének, azok támogassák Tarlós István (Fidesz-KDNP) jelenlegi főpolgármestert. Ő ugyanis eddigi munkájával világossá tette, hogy alkalmas és jó vezető, aki biztos kezekben tartja Budapest ügyeit. Arra buzdította mind a kormánypárti szavazókat, mind azokat, akik szerint megfelelő irányba halad a főváros fejlődése, hogy menjenek el a voksolásra, és válasszák Tarlós Istvánt.

A többiek pedig „gondolkodjanak el azon”, hogy kell-e Budapestnek Karácsony Gergely elmúlt öt évben bemutatott „produkciója”. A Fidesz frakcióvezetője azt hangoztatta, hogy Zugló polgármestere romos pénzügyi helyzetben, visszaélésektől hangosan hagyta maga után a kerületet, amelyet alig fejlesztett.

Kocsis Máté azt mondta, hogy Karácsony Gergely pályafutásának talán legemlékezetesebb, legsúlyosabb ügye a zuglói parkolási botrány, amely máig napi 1 millió forint pluszkiadást okoz az önkormányzatnak. Nem elég tehát, hogy a kerületnek nincsen bevétele, ennyivel több a kifizetés is, amit a parkolási rendszer üzemeltetői kapnak. Ez egészen példátlan Budapesten – jelentette ki.

A Fidesz frakcióvezetője egy másik elhíresült ügynek nevezte, hogy Zugló költségvetése romokban hever, a kerület a csőd szélén áll. Ha a napokban a főváros nem utalt volna át pénzt Zuglónak, az még mindig fizetésképtelen lenne. Az eddig megismert dokumentumok alapján a kerületnek 1,5 milliárd forintos kintlévősége van, de ez még nem a teljes kép, az önkormányzat ugyanis hónapok óta titkolja a gazdálkodására vonatkozó adatokat – mondta Kocsis Máté.

Miközben Karácsony Gergely az átláthatóságot hirdeti, az általa vezetett hivatal rendre visszautasítja a zuglói költségvetés megismerésére irányuló kéréseket, még a kerületi önkormányzati képviselők megkereséseit is figyelmen kívül hagyja – jegyezte meg Kocsis Máté.

Karácsony Gergelyről az elmúlt hetekben kiderült, hogy képtelen volt megfékezni a visszaéléseket Zuglóban – utalt a Fidesz frakcióvezetője a kiszivárgott hangfelvételre. Felidézte, hogy a polgármester zsarolásokról beszélt, ami szavai szerint világos lenyomata annak, hogy Karácsony Gergely mögött azt tettek a baloldali pártok prominensei, amit akartak. Ő csupán a „kirakat” volt, aki a saját karrierjét építgette – fűzte hozzá.

Kocsis Máté az érvk között említette, hogy Zuglóban semmi sem épült az elmúlt években. Karácsony Gergely maga sem büszkélkedik városfejlesztési tevékenységgel, sikerekkel – hangoztatta. A polgármester nem csupán felélte a kerület vagyonát, de 2,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrást „ügyetlenkedett el”, mert azt nem vagy hibásan használták fel – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője. Példa erre szerint, hogy a megígért 500 lakásból egy sem épült fel.

Karácsony Gergely nem ismeri Budapestet. Csepelt Észak-Pesten kereste, a Magyar Nemzeti Múzeumot a Városligetben, és még arról a zuglói iskoláról sem tudta, hogy hol van, amely mellett sajtótájékoztatót tartott – mondta Kocsis Máté.

A zuglói vezető a kampányban rendszeresen valótlanságokat állított mind a fővárosról, mind Tarlós Istvánról. Ezeket azonban a főpolgármester tételesen cáfolta – hangoztatta Kocsis Máté. A fideszes politikus kiemelte, hogy 2010 óta, Tarlós István alatt nem volt korrupciós botrány a városházán, és Budapest olyan nemzetközi elismeréseket söpört be, amilyenekre korábban nem volt példa. A főpolgármester sokszor a kormánnyal is vitát vállalt, mindig a fővárosiak érdekeit képviselte – tette hozzá.

Vasárnap tehát arról kell dönteni, hogy alkalmas vagy alkalmatlan vezető kerüljön-e Budapest élére” – mondta Kocsis Máté, aki szerint egyúttal arról is szavaznak az állampolgárok, hogy visszatérjen-e a fővárosba a „Gyurcsány-korszak”, mivel Karácsony Gergelyt és politikáját erőteljesen a korábbi miniszterelnök, „az ellenzék vezére” irányítja.

A címlapfotó illusztráció.