Pokorni: A környéken élők bevonásával újult meg a Pethényi úti játszótér

 

A környéken élők bevonásával, a szülők és gyerekek igényeinek megfelelően újult meg a Pethényi úti játszótér – jelentette be Pokorni Zoltán, a Fidesz-KDNP XII. kerületi polgármesterjelöltje, a városrész jelenlegi vezetője szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Péczely Attila fideszes önkormányzati képviselő és Pokorni Zoltán, a Fidesz-KDNP XII. kerületi polgármesterjelöltje, a városrész jelenlegi vezetője (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A polgármester hangsúlyozta, a játszótér közelében élők alaposan átrajzolták az eredeti terveket, a felújításban minden úgy alakult, ahogy ők szerették volna. Példaként említette, hogy a helyiek kívánságára megmentették a régi játékokat, amelyeket felújítás után újra kihelyeztek.


Szintén a szülők kéréséhez igazodva mindössze egy hétre zárt be a játszótér a felújítás alatt, a fennmaradó időben pedig mindig volt olyan része, amelyet használhattak a gyerekek – fejtette ki Pokorni Zoltán. A kerületvezető közölte, a jelenlegi önkormányzati ciklusban a városrészben található 27 játszótér felét tudták felújítani.

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

Gulyás Gergely, a környék fideszes országgyűlési képviselője gratulált a polgármesternek és a terület önkormányzati képviselőjének. Kiemelte, ez a beruházás is jól mutatja, milyen kis szeletekben tud megújulni egy kerület. Szintén fontosnak nevezte, hogy a terület megújítását társadalmi konzultáció előzte meg.