Bakondi: Egyre nagyobb bajban van Görögország

 

Görögország egyre nagyobb bajban van, Leszboszon és a környező görög szigeteken már harmincezer menedékkérő várja a továbbutazás lehetőségét – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1-en.

Görögország új kormánya, amely új migrációs politikát hirdetett meg, ennek részeként 2020 végéig viszonylag nagy számban akar migránsokat visszavinni Törökországba – közölte. A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a migrációról az elmúlt időszakban meglehetősen furcsa kijelentéseket tettek egyes nyugat-európai vezetők.


A svéd biztosjelölt meghallgatásán világossá vált, hogy Európa népességpótlása érdekében támogatja a gazdasági menekültek befogadását – mondta Bakondi György. A francia elnök, Emmanuel Macron és a finn miniszterelnök, Antti Rinne pedig azt vetette fel, hogy ha egy ország nem csatlakozik a tengerből kimentett migránsok szétosztásához, akkor annak fel kellene függeszteni Schengen-övezeti tagságát. Ez egy kifejezetten furcsa kijelentés, mivel az európai unió elméletileg egyenrangú nemzetek szövetsége – jegyezte meg.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az új görög kormány lépései egyelőre nem éreztetik hatásukat, így a nyitott táboraikban élő migránsok kedvük szerint elindulhatnak nyugat felé.