Égett egy lakóház a főváros XIII. kerületében

 

Eloltották a tűzoltók a Budapest XIII. kerületében egy hétemeletes ház tetőszerkezetében csütörtök délután keletkezett tüzet – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

(Fotó: Hirado.hu)

(Forrás: olvasói fotó)

Tűz keletkezett egy hétemeletes ház tetőterében a főváros XIII. kerületében, a Gidófalvy Lajos utcában. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a fővárosi tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat – adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű tető szigetelése égett teljes terjedelmében egy építés alatt álló, lakatlan épületben. 13 tűzoltóautóval vonultak a helyszínre a tűzoltók, akik 11 gázpalackot találtak a még építés alatt álló házban, ezeket lehűtötték.

(Fotó: Hirado.hu)

(Fotó: hirado.hu)

Kisdi Máté az M1-nek elmondta, hogy egy építés alatt álló hétemeletes épület tetőszerkezete égett, mintegy ezer négyzetméteren. A tűzoltók három vízsugárral fél óra alatt eloltották a tüzet. A tűz keletkezésének okát közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

A lángok a Cordia ingatlanfejlesztő cég egyik projektjének területén csaptak fel. A vállalat közölte, a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben gyulladt ki. Hangsúlyozták, a Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Csikós Miklós, a generálkivitelező Pedrano Construction ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a szigetelőanyag nagy füsttel égett, amikor alvállalkozóik az épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, és a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott.

Személyi sérülést nem történt. Kisdi Máté hozzátette: a veszélyesanyag-koncentrációt vizsgálták a helyszínen a szakemberek, de káros anyag jelenlétét nem észlelték.