Folytatódik a hárommilliárdos beszállítófejlesztési program

 

Idén is folytatódik a beszállítófejlesztési program, amelyben 3 milliárd forint keretösszeget különített el a kormány arra, hogy a kis- és közepes vállalkozások nagyvállalati beszállítók legyenek – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1-en.

György László hozzátette, a legalább 5 kis- és közepes vállalkozáshoz (kkv) kapcsolódó külföldi illetve magyar nagyvállalatok szeptember 10. és október 10. között nyújthatják be pályázataikat.


A beszállítófejlesztési program célja, hogy a kkv-k átvegyék a nagyvállalatoknál meglevő minőségbiztosítási eljárásokat, új technológiákat, és ezáltal még inkább versenyképessé váljanak – emelte ki.

Elmondta, a nagyvállalatok a megnyert pályázati összegeket csak a beszállítókra költhetik el, és csak minősített esetben kaphatnak ezek a cégek is támogatást. Amennyiben az ITM látja, hogy egy kkv-ban exportpotenciál van, a Külgazdasági és Külügyminisztérium intézményrendszerén keresztül segíti, hogy a vállalkozás nemzetközi piacokat találjon – fűzte hozzá.

Az államtitkár felidézte, a beszállítófejlesztési programot 2017-ben hirdették meg, azóta minden évben, így idén is 3 milliárd forintot tudnak a magyar vállalkozások fejlesztésére fordítani.

A címlapfotó illusztráció.