Megköszönte a Mazsihisz elnöke a kormánynak a Maccabi Játékok támogatását

 

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európa legnagyobb tömegsportrendezvényének megszervezéséhez nyújtott kormányzati támogatást.

A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az Európa legnagyobb tömegsportrendezvényének megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda délután.

Levelét Heisler András azzal kezdte: „megcsináltuk azt, amit a magyar kormány támogatása nélkül soha nem tudtunk volna megtenni. Megrendeztük a 15. Európai Maccabi Játékokat.” Úgy fogalmazott: „Európa legnagyobb tömegsportrendezvényén vagyunk túl, s mindnyájan büszkék lehetünk erre – miniszterelnöktől, sportolóinkon keresztül az önkénteseinkig.”


Kiemelkedő biztonság

Külön kiemelte a rendezvény biztonságát, a Ludovika Campus 21. századi komfortját, a rendelkezésre bocsátott források erejét és a budapesti polgárok türelmét.

Heisler András szerint láthatóvá vált, hogy a sport képes olyan közösségi élményt nyújtani, amely „segítség lehet a történelem során többször derékba tört magyarországi zsidóság jövőjének építésében”. Hozzátette: a zsidó sportközpont megvalósításában szeretnének a kormány partnere lenni.

49 magyar aranyérem

Mint írta: vendégül láttak 2300 zsidó sportolót, akik több mint húsz sportágban versenyeztek. A magyar zsidó sportolók összesen 49 aranyérmet szereztek, ami – mint írta – a „minden idők legsikeresebb Európai Maccabi Játékok”-nak mondott versenyén minden idők legsikeresebb magyar szereplését jelentette. A Mazsihisz elnöke is megnyerte a Maccabi VAC csapat tagjaként az 1500 méteres férfi szenior gyorsúszást.

„Büszkék vagyunk erre” – jelentette ki Heisler András, aki a Mazsihisz nevében megköszönte a kormány partnerségét és támogatását.