Draskovitsné Joó Erzsébet és Nagy István kapták a Boldog Gizella-díjat

 

Draskovitsné Joó Erzsébet újságírónak és Nagy István orvosnak ítélték oda idén a Boldog Gizella-díjat – tájékoztatta a civil szervezet az MTI-t.

A több ezer hódmezővásárhelyi polgár szavazata alapján odaítélt, nettó egymillió forinttal járó elismerést Kószó Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Lázár János (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője adta át a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Az alapítvány azon köztiszteletben álló személy elismerésére hozta létre tavaly a város iránti hűséget szimbolizáló díjat, aki példamutató polgári gondolkodásával vagy hosszú időn át folytatott munkásságával kimagasló érdemeket szerezett, a közösség megbecsülést kiérdemelve.

Az anyagi elismerés mellett díszes oklevéllel és emlékplakett járó díj Boldog Gizella királynéról, Szent István király feleségéről kapta nevét.

Draskovitsné Joó Erzsébet újságíró legszívesebben nehéz sorsú emberek, gyerekek, nők, családok életével, valamint a természettel foglalkozott. Írásaival tántoríthatatlanul kiállt a kisember igazsága mellett. Több lap mellett a Magyar Távirati Iroda tudósítójaként is dolgozott – írta a méltatás.

Nagy István orvos pályafutását a Gyulai Megyei Kórházban kezdte, majd dolgozott a Vásárhelyi Kórházban, Akasztón és Jászszentlászlón, szülővárosába 1984-ben tért vissza, azóta a Susán városrészben található rendelőjében fogadja a betegeket – tudatták.