Megtelnek a szállodák a hosszú hétvégén

 

A hosszú hétvégén országszerte telt házzal működnek majd a szállodák, a legtöbb helyen már csak elvétve lehet szabad szobát találni. A négynapos hétvégén több száz program közül válogathatnak majd a pihenni vágyók, útnak indulás előtt viszont érdemes tájékozódni a forgalomról, ugyanis várhatóan sokan kelnek majd útra, és több fontos közlekedési útvonalon is felújítási munkálatok zajlanak – hangzott el az M1 Híradójában.

A szakemberek szerint a hétvégén továbbnő a forgalom az autópályákon valamint a határátkelőhelyeken, így érdemes alternatív útvonalakat választani.

Voltak, akik megnyújtották a négynapos hétvégét, hogy elkerüljék a csúcsforgalmat és a dugókat az utakon.

Nem csak a wellness, hanem a belvárosi szállodák is megtelnek ilyenkor. Pécsre is sokan utaztak, ahova a nyüzsgő belvárosi hangulat és a tartalmas programok miatt érkeznek a turisták.

Hónapokkal ezelőtt kénytelenek voltunk telt házat jelenteni” – mondta Danka András, a pécsi Palatinus Szálloda igazgatója.

A turizmus bővülése egy nagy előrelépés, hiszen a GDP-hez való hozzájárulása közel 11 százalék” – nyilatkozta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Hangsúlyozta, ilyen ütemű bővüléssel 2030-ra a 16 százalékos arány is elérhető lehet.

A szakemberek idén is rekordévre számítanak a turizmusban, ugyanis csak az első fél évben csaknem tíz százalékkal emelkedtek a bevételek – közölte az M1.