Egyre több gyorshajtót büntetnek meg a traffipax segítségével

 

Soha annyit nem bírságolt még a rendőrség, mint az év első felében. Több mint kilencmilliárd forintnyi bírságot szabtak ki a rendőrök a szabálytalanul közlekedő autósokra. A cél a balesetek megelőzése, az irány pedig jó, idén ugyanis sokkal kevesebb baleset történt, mint a korábbi években – hangzott el az M1-en.

Fokozottan ellenőrizte az autók sebességét a rendőrség augusztus 3-án, a 24 órán keresztül tartó Speedmarathon elnevezésű kampány alatt. Csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 200 gyorshajtót regisztráltak ezen a napon. Az idei év első felében is rekordmennyiségű bírságot szabott ki az Országos Rendőr-főkapitányság a vezess.hu információi szerint.

A szabálytalan autósokra összesen több mint kilencmilliárd forint bírságot szabtak ki, ugyanez az összeg tavaly januártól júniusig csaknem egymilliárd forinttal volt kevesebb, 2017 első fél évében pedig hárommilliárd forinttal alacsonyabb összegre büntették a szabálytalan sofőröket.


Nemcsak a bírságolás összege rekordértékű, a rendőrség szóvivője elmondta: 2019-ben regisztrálták a legkevesebb közúti balesetet is a korábbi évekhez képest, és a halálos áldozatok száma is egyre kevesebb.

A szabálytalankodók kiszűrésére ezen a héten is zajlik egy európai szintű akció, a TISPOL keretében elsősorban a gyorshajtókra vadásznak, de kiemelten figyelik a biztonsági öv használatát is – közölte az M1 Híradója.