Elektromos zárlat okozhatta a panziótüzet

 

Kigyulladt éjjel egy panzió Székesfehérváron - kilenc embert kellett kimenteni az épületből, mindnyájan jól vannak. A vendégek a füstöt vették észre, ekkor viszont már az egész tető lángokban állt, később az ablakok is berobbantak. A szomszédok hívták a tűzoltókat, akik órákig dolgoztak az oltáson. Úgy tudni, elektromos zárlat okozhatta a tragédiát. Az épület nagy része használhatatlanná vált.

Hatalmas lángokkal égett a székesfehérvári panzió és étterem tetőszerkezete. Vasárnap hajnalban keletkezett a tűz. A szomszédok értesítették a tűzoltókat, de mire kiértek a helyszínre, a tető már szinte teljesen leégett.

A négyszáz négyzetméteres épület éttermi része szinte teljesen megsemmisült, a födém pedig beszakadt. A hatalmas lángoktól az ajtók és az ablakok is berobbantak. A panzióban kilenc vendég volt. Először csak a füstöt vették észre, akkor viszont már az egész tető lángolt. Épségüket az éttermet a szobáktól elválasztó tűzfalnak köszönhetik, mivel annak köszönhetően nem tudott továbbterjedni a tűz. A székesfehérvári tűzoltók mellett két másik településről is érkezett segítség.

„Az égő tetőszerkezetből lángcsóva szállt fel és egy kisebb robbanást is hallottak a tűzoltók – mondta az M1-nek Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – Ekkor a vendégek egy része már elhagyta az épületet, köztük 2 gyerek és a szülei. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be a panziórészbe, ahol több vendég még a szobájában tartózkodott, a tűzoltók őket kikísérték. Mindeközben a tűzoltók vízsugárral védték a panziót az égő tetőszerkezet lángjaitól.”

Az épület nagy része így is használhatatlanná vált. Információink szerint elektromos zárlat okozhatta a tűzet.