Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása

 

Egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a fővárosnak peres úton a jelenlegi vezetés, így megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Megvalósítható közelségbe került a 3-as metró klimatizálása, mivel egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a fővárosnak peres úton a jelenlegi vezetés, ennek alapján a BKV már felvette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel a 3-as szerelvények klimatizálása érdekében – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel ellenzéki nyilatkozatokra reagálva.

„Immár másodszor lő bakot az ellenzék pár napon belül.” Először Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje reklamált „végre” budapesti klímastratégiát, nem törődve azzal, hogy ilyen nemcsak készült, de a Fővárosi Közgyűlés már 2018 áprilisában határozatban el is fogadta – olvasható a Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató által jegyzett közleményben.

Továbbá hétfőn Kunhalmi Ágnes szocialista politikus és Karácsony Gergely poénkodott – már nem először – a jelenlegi ellenzék által 2010-ben romos állapotban itt hagyott, és a mostani kurzusban felújított 3-as metró klímaberendezésének hiányán. Mondva, hogy a „marháknál is kevesebbre becsüli a városvezetés az embereket”. Ezzel kapcsolatban a Főpolgármesteri Hivatal azt írta: a poén egyéb gyengeségein kívül szeretnénk felhívni a politikus asszony és úr figyelmét, hogy az elvbarátaik által itt felejtett Alstom-szerződéssel összefüggő perekben alig egy hete újabb hatmilliárd forintot szerzett vissza a városnak a jelenlegi vezetés.

A közlemény szerint ennek alapján a BKV már felvette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel a 3-as szerelvények klimatizálása érdekében. A főpolgármester már jóval korábban is utalt erre a lehetőségre, ami most meg is valósítható – tették hozzá.

 

A címlapfotó illusztráció.