Hollik: A magyar emberek döntik el a választást

 

A kormány nem hagyja, hogy Soros György és pénze döntse el az európai parlamenti választásokat – mondta Hollik István kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő szerint számos bizonyíték látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Soros György és az általa finanszírozott NGO-k hogyan próbálták manipulálni a választásokat. Ezt már megtették 2014 előtt az európai parlamenti választások kampányában, illetve számos bizonyíték van arra is, hogy egy Avaaz nevű NGO-n keresztül megpróbálták manipulálni a 2018-as magyar országgyűlési választásokat is – tette hozzá Hollik István.

Budapest, 2019. április 18. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án. MTI/Mohai Balázs

Budapest, 2019. április 18.
Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án.
MTI/Mohai Balázs

Hangsúlyozta: a hírek szerint Soros György és hálózata most az európai parlamenti kampány hajrájában arra készül, hogy beavatkozzon a választásba, ehhez pedig rengeteg pénzt és aktivistahálózatot mozgatnak meg Európa-szerte és Budapesten is. „Ezért a magyar kormány nekik és a magyar embereknek is üzeni: nem Soros György pénze és szervezetei fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata és szavazata” – jelentette ki.

Hollik István mindenkit arra bíztatott, hogy vegyen részt az EP-választáson és menjen el szavazni vasárnap, mert a bevándorláspárti vezetőket csak így lehet megállítani. Ahhoz, hogy Európában egyértelmű választ tudjunk adni a bevándorlásra, bevándorlás-ellenes vezetőket kell választani – hangoztatta. „Európa, Magyarország és a saját gyermekeink és unokáink jövője a tét, ezért nem fogjuk hagyni azt, hogy Soros György és pénze döntse el az EP-választásokat” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a kormányszóvivő felháborítónak nevezte Jean-Claude Juncker CNN-nek adott nyilatkozatát, amelyben Európai Bizottság elnöke ostobáknak nevezte a nacionalistákat és úgy vélte: a populista vezetők szerelmesek a saját országaikba és nem szeretik azokat, akik messziről jöttek.

Hollik István szerint „egészen elképesztő”, hogy Európában már az is bűn, ha valaki szereti a saját hazáját és nemzetét. Hozzátette: a bizottsági elnök nyilatkozata ismét azt bizonyítja, hogy a bevándorláspárti brüsszeli elit nem az európai emberek, hanem a bevándorlók oldalán áll, nem az európai emberek biztonságát védi, hanem a bevándorlást szervezi. Május 26-án kiváló lehetőség lesz arra, hogy ezeket a bevándorláspárti politikusokat leváltsuk az Európai Unió éléről – mondta.