Fokozatosan megszűnik a csapadék

 

Szombaton még túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé valószínű havazás. A Dunántúl nyugati és északi részein, valamint a főváros környékén délután azonban már havas eső, eső is lehet.

Éjszaka szakadozottá válik a felhőzet, és észak felől gyorsan megszűnik a csapadék, ugyanakkor a vége az esti órákban az ország középső harmadában kis eséllyel átválthat néhol ónos esőre is.

Vasárnap felhős égre, rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Számottevő csapadék már nem lesz, de helyenként gyenge havazás, hózápor esetleg kialakulhat.

Szombaton délutánig a délnyugati, majd az északnyugatira, északira forduló szelet nagy területen kísérik erős széllökések, de hajnaltól a Dunántúlon viharos széllökések is várhatók. Emiatt vasárnap a Dunántúli-középhegység mellett a keleti megyékben is lehet hófúvás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap +3 és -3 fok között alakul, keleten az alacsonyabb értékekkel. Sőt, ott lesznek helyek ahol a reggeli, délelőtti órákban áll be a maximum, ezt követően hűlni fog.

Vasárnap estig a Kárpát-medence felett átvonul egy melegfront, ezt követően hátoldali helyzetre, és feltámadó északi szélre készülhetünk.