Legfrissebb

Hat embert megkéselt egy férfi Prágában

Mandiner: Magyar Péter bevállalta a havi 20 ezer eurós kamuállást

Magyar Péter bevállalta a havi 20 ezer eurós kamuállást – írta a Mandiner azután, hogy a politikus kedden bejelentette, felveszi az európai parlamenti mandátumát. A hírportál ugyanakkor emlékeztet: Magyar Péter az egyik ismerősének tavaly nyáron még azt írta, hogy képviselőként „elég két hetet kint lenni” (Brüsszelben), és az EP-képviselőség „a legnagyobb kamuállás” a világon, havi 20 ezer euróért. Ráadásul a Tisza Párt alelnöke a kampány alatt folyamatosan tagadta, hogy Brüsszelbe akarna menni, a minap mégis megváltoztatta a véleményét.

Magyarország érdekében veszi fel az európai parlamenti mandátumát – ezzel indokolta Magyar Péter a közösségi oldalán közzétett videóban, hogy miért döntött úgy, hogy elfogadja az európai parlamenti állást. Ehhez havi 7-8 millió forintos fizetés és egyéb juttatások járnak – számolt be az M1 Híradója.

Magyar Péter egyébként nem mindig rajongott ennyire Brüsszelért.

Kampányában többször is megígérte a támogatóinak, hogy ő biztosan nem megy ki az európai parlamentbe.

Magyar Péter pálfordulása azért is meglepő, mert a politikus egy tavalyi üzenetváltás tanúsága szerint lenézi az európai parlamenti képviselőséget, valójában azt nem tekinti munkának. Az erről szóló beszélgetést a mandiner hozta nyilvánosságra. Magyar Péter akkor a portál szerint így fogalmazott egy ismerősének:

„Képviselőként elég két hetet kint lenni. A legnagyobb kamuállás a világon, havi 20 ezer euróért.”

A Mandinerhez Magyar Péter ismerőse juttatta el az üzenetváltásukat. Állítása szerint azért, mert felháborítja, hogy miközben Magyar Péter az egész kampányban „politikai megváltóként” próbált tetszelegni, saját EP-listát indított, sőt, ő vezette azt, aközben néhány hónapja még nagyon sarkos véleménye volt a brüsszeli munkáról, gyakorlatilag semmibe vette azt, és egyfajta „kifizetőhelyként” tekintett rá.

Magyar Péter ismét lebukott, hogy hazudott” – írta az Origo. A portálon úgy fogalmaznak: mint megannyiszor kiderült a kampány során, Magyar előszeretettel hazudozik. A kampánya alatt számos alkalommal kiderült, hogy nem mond igazat. A szerző szerint már az is megmosolyogtató volt, hogy az európai parlamenti választásokon indulva az EP-listáját egy „szavazással” töltötte fel.

A listát pedig sikerült feltölteni Soros-féle, háború, migráció és genderpárti emberekkel

– teszi hozzá a cikk írója.

Kiemelték, hogy Magyar Péter most ismét átveréssel rukkolt elő a követőinek. Tőlük várta a döntést, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe képviselőként, és ők ezt „megszavazták”.

Csalódhatott szavazói egy része Magyar Péterben, hogy felvette az EP mandátumát” – erről beszélt Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.

„2026-ig még nagyon sok idő van, és azt se felejtsük el, hogy Magyar Péter üzent egy nagyon fontos dolgot – bár jelzi, hogy majd újra lesz itt szavazás, de gyakorlatilag 2029-ig egy állást elintézett saját magának, tehát ez üzenet arra is, hogy azért 2026-ban lehet, hogy ő se annyira biztos”

– emelte ki Rotyis Bálint.

A szakértő Magyar döntése kapcsán hangsúlyozta: ameddig volt egy jól fizető állása, addig semmi baja nem volt a kormánnyal, amikor az megszűnt, kiderült, hogy ő valójában ellenzéki.

Kiemelt kép: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén választások napján Budapesten, 2024. június 9-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még