Időjárás

Vége a fagyoknak! Sok napsütéssel búcsúzik az április

Varga Mihály: Továbbra is bízik Magyarország teljesítményében az S&P hitelminősítő

Jó hír érkezett a hétvégére: a Standard and Poor’s megerősítette hazánk besorolását, továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban péntek este.

A pénzügyminiszter elmondta: a hitelminősítő szerint a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre már három százalék felett bővülhet, ezzel az uniós rangsor élmezőnyébe kerül.

Az elemzés arra is rámutat, hogy

Magyarország továbbra is vonzó célpont a befektetések számára, a munkanélküliségi ráta tovább javulhat a következő években, a folyó fizetési mérleg többlete hosszabb távon is fennmaradthat.

Elismerően írnak a magyar bankrendszer stabilitásáról, valamint az államadósság kedvező szerkezetéről, annak biztonságos finanszírozásáról is – mondta Varga Mihály.

Magyarországot az elmúlt évek válságai ellenére mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Vajda Papír Kft. 16 milliárd forintból kialakított új gyáregységének átadásán Dunaföldváron 2022. július 19-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ajánljuk még