Aktuális

Ukrán hírszerzés: Az ukrán erők lőtték le az orosz bombázót

Vitézy Dávid: Elszalasztott lehetőségek százai szegélyezik Karácsony Gergely városvezetését

Bemutatta programját Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt. A 101 pontos tervnek a Sokkal több van ebben a városban! címet adta. Egyik legfontosabb vállalása, hogy megválasztása esetén pártemberek helyett szakemberekkel irányítaná Budapestet, létrehozzák a BKK-rendészetet és elkezdik öt új villamosvonal építését. Főpolgármester-jelöltségét jelenleg az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület támogatja.

Vitézy Dávid, a BKK egykori igazgatója főpolgármester-jelöltként 101 pontos tervvel készül a választásra. Programjának azt a címet adta: sokkal több van ebben a városban! A volt közlekedési államtitkár szerint az elmúlt években pártpolitikai csatározások helyszíne lett a főváros.

Elszalasztott lehetőségek százai szegélyezik Karácsony Gergely városvezetésének elmúlt öt évét. Azt látom, hogy abból a programból, amit vállalt sokkal több olyan ígéret van, amit nem teljesített, sőt meg sem próbált, mint amennyit igen” – fogalmazott Vitézy Dávid.

A függetlenként, az LMP támogatásával induló Vitézy Dávid azt mondta: Karácsony Gergely megválasztása után pillanatok alatt ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányközpontot csinált a Városházából, ahol aztán a várospolitika helyett minden az országos politikáról szólt.

Kapcsolódó tartalom

A politikus kiemelte, hogy Budapesten az elmúlt években megálltak, lelassultak a fejlesztések, ezért a főváros egyre inkább lemarad a környező országok nagyvárosai mögött. Jelentős problémának tartja, hogy egy Budapest méretű városban nem hogy tíz, egy szimbolikus beruházás sem zajlik. Vitézy Dávid példaként említette a Városháza park megépítését, amire az ígéretek ellenére öt év alatt sem valósult meg. Helyette nincs más, csak murvás parkoló.

Azért azt ne mondjuk, hogy ez európai unió, vagy személyesen Orbán Viktor akadályozta azt meg hogy a Városháza udvarán ami Karácsony Gergely legfontosabb, legszimbolikusabb ígérete volt, ne egy park legyen az öt éves ciklusának a végére

– mondta Vitézy Dávid.

Kapcsolódó tartalom

A mit miért nem lehet politikája helyett a mit miért lehet politikáját kell bevezetni Budapesten, jelentette ki a főpolgármester-jelölt. Aki a programjában a lakótelepek rekonstrukciójára: többek között 10 ezer új szolgálati és bérlakás építésére tett ígéretet. Ahogy öt villamoshálózat felújítását, az autóbuszhálózat fejlesztését és a trolibusz hálózat átszervezését is meg akarja valósítani. A kerékpáros közlekedésben kialakult ad hoc forgalmi rendet pedig felülvizsgálná.

Vitézy hozzátette: szükség van biztonságos kerékpározási lehetőségre az üllői, vagy a váci úton az a félmegoldás, amit a karókkal az összevissza festett burkolati jelekkel és az otthagyott kátyúkkal létrehozott a városvezetés, az ebben a formában nem maradhat meg, hanem a teljes körű felújítására és átrendezésére van szükség ezeknek az útszakaszoknak.

Vitézy Dávid kampánynyitója után Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszalép Vitézy Dávid javára.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt képen: Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánljuk még