Aktuális

Külföldi finanszírozási kísérlet miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Magyar Nemzet: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon elhíresült cége áll

| Szerző: hirado.hu
Magyar Péter internetes oldala mögött a Bajnai Gordonhoz köthető cégcsoport vállalkozásai állnak – számolt be a Magyar Nemzet. A lap a weboldal adatkezelési tájékoztatójában bukkant rá a volt baloldali miniszterelnökhöz és Gyurcsány Ferenc köreihez is közel álló cégekre.

Országjárásának első állomásain, Gyulán és Békéscsabán Magyar Péter hallhatósága előtt jórészt ugyanazokat a paneleket használta, amiket eddigi nyilatkozataiban és a tüntetésein.

A közéletben való felbukkanása óta csupán két hónap telt el, és a baloldal új reménysége mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat-csapat – számolt be a Magyar Nemzet. A lap minderről dokumentumokat is közölt. Azt írták:

a talpramagyarok.hu oldalt 2024. február 29-én regisztrálták, a Datadat-kör pedig rögtön feltűnik a weboldal adatkezelési tájékoztatójában, ahol két hozzájuk köthető cég is felbukkan.

Kapcsolódó tartalom

Az Estratos Digital GmbH egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség. Ügyvezetője Ficsor Ádám, Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája. A volt baloldali miniszterelnök köre azzal próbálta elrejteni a szerepét, hogy átnevezték osztrák leányvállalatukat, a Datadat GmbH-t. A cég tulajdonosi köre nem változott, az ügyvezető továbbra is az egykori baloldali titkosszolgálati miniszter, és az Estratos Digital székhelye is megegyezik a jogelőd Datadat GmbH címével.

Magyar Péterék weboldalához köze van a Lundadonate.org-nak is.

Ezt a terméket a Datadat fejlesztette azért, hogy egy összetett, számos funkcióval rendelkező eszközt biztosítson az adománygyűjtők részére.

A Lunda tehát a Datadat kreálmánya, csakhogy Bajnaiék valamiért el akarták rejteni ennek a nyomait – fogalmaz a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó tartalom

A Datadat-kör felbukkanása Magyar Péter mögött nem meglepő annak fényében, hogy korábban a Mandiner is megírta: a baloldal új kedvencének rendezvényein olyan biztonsági emberek teljesítettek szolgálatot, akik Köves Zoltánhoz köthetők. Köves a baloldalon jól ismert Partner Event Kft. tulajdonosa. Fő tevékenységük a személyvédelem és a rendezvények biztosítása. A cégnek pedig jutott az úgynevezett guruló dollárokból is.

Bár már nem veri nagydobra a közösségi oldalán Láng Balázs – aki jelen volt április 6-dik kormányellenes tüntetésen is –, hogy

Magyar Pétert támogatja, az MSZP egykori kommunikációs szakembere a napokban szintén arról beszélt: Magyar korteskedéséhez külföldről is érkezik pénz.

Láng Balázs a Klubrádiónak adott interjúban igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak kívülállóként szemléli a Tisza Párt alelnökének tevékenységét, azt azonban megerősítette, hogy Angliából személyesen ő is támogatja Magyar Pétert.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy a közvélemény megismeri Magyar Péter politikai környezetét, az árthat a közéleti megítélésének is, véli Tóth Erik. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Kossuth Rádióban azt mondta:

Magyar Péter eddig próbálta elhitetni, hogy középen álló centrumpártot épít, de mostanra beigazolódott, hogy ez nem igaz.

Az ő számára az egy negatív következmény, hogy olyan tanácsadókkal és olyan politikai szereplőkkel dolgozik együtt, akik egyébként, úgy politikai ideológiai, mint gyakorlati értelemben csak és kizárólag a baloldalhoz kötődtek. De szerintem eljön lassan az idő, amikor mindenkinek be kell látni, hogy Magyar Péter nem más, mint egy új baloldali kihívó, egy új baloldali politikai szereplő” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Tóth Erik szerint ezt erősiti a politikus retorikája is, miszerint a háborúpárti Európai Néppártba akar belépni, a saját bevallása szerint is liberális beállítottságú, valamint hogy fiatal korában Demszky Gábor egykori SZDSZ-es főpolgármester fotója lógott az ágya felett.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója 2020. január 28-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még