Aktuális

Őrizetbe vettek egy gyilkosságokkal fenyegetőző 18 éves fiatalt

Terézvárosi Fidesz-elnök: 118 millió forintos kárt okozott a kerületieknek a „dollárbaloldali” önkormányzat

Nyílt levélben szólította fel Soproni Tamást (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Budapest VI. kerületének polgármesterét Kovács Balázs Norbert, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke, hogy vállalja végre a felelősséget a közbeszerzéseknél elkövetett „súlyos szabálytalanságokért, törvénytelen eljárásokért”, amelyekért a hatóságok „rekordösszegű bírságot” szabtak ki az önkormányzatra.

A fideszes politikus a Facebook-oldalán hétfőn közzétett posztjában azt írta: a hatóságok hatalmas összegű bírságot szabtak ki a VI. kerületi „dollárbaloldali” önkormányzatra, azért, mert minden előzetes figyelmeztetés ellenére a közbeszerzéseiknél „súlyos törvénytelenségeket követtek el”. Hozzátette: „A szabálytalanságaikkal Önök 118 000 000 forintos kárt okoztak a terézvárosiaknak.”

Kovács Balázs Norbert szerint a polgármester és az önkormányzat „dollárbaloldali többsége” a botrányt el akarta hallgatni. Nem adtak sem a képviselőknek, sem a terézvárosi embereknek semmilyen tájékoztatást az ügyről. Úgy folytatta: a botrány kirobbanását követően a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőcsoportja által is kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi ülésen a polgármester meg sem jelent.

Kapcsolódó tartalom

A titkolózása, a bujkálása azonban nem teszi meg nem történtté az elkövetett súlyos törvénytelenségeket és a miattuk bekövetkezett százmilliós károkozásukat sem – hangsúlyozta a Soproni Tamásnak címzett levélben a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke.

„Mi az őszinte tájékoztatás hívei vagyunk” – írta, közölve, hogy a helyi Fidesz elnökeként telefonhívással tájékoztatta a terézvárosi polgárokat arról a kárról, amelyet a polgármester és az önkormányzat okozott nekik. A terézvárosiaknak joguk van tudni, hogy mi történik az önkormányzatnál – fűzte hozzá Kovács Balázs Norbert.

Kapcsolódó tartalom

A telefonhívásban azt mondta, hogy az önkormányzat beruházásainál törvénysértéseket követtek el, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság elmarasztalta a helyhatóságot, és rekordösszegű bírságot szabott ki. „Elég volt Soproniékból!” – jelentette ki.

Posztjának zárásaként Kovács Balázs Norbert felszólította a polgármestert: „fejezze be a bujkálást és vállalja végre a felelősséget a törvénytelenségekért,” egyúttal haladéktalanul adjon tájékoztatást arról, hogy „a súlyos törvénytelenségeket elkövetőket” mikor és milyen formában vonják felelősségre.

Kiemelt kép: Soproni Tamás (Forrás: Facebook/ Kovács Balázs Norbert)

Ajánljuk még