Fontos

Szentkirályi Alexandra: Ma 16:30-tól Kormányinfó

Wintermantel Zsolt: Fokozódott a káosz Budapesten

Az átgondolatlanul és balesetveszélyesen kialakított budapesti kerékpársávok miatt fokozódott a káosz Budapesten – közölte videó-bejegyzésben a közösségi oldalán szerdán a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Hangsúlyozta, hogy a közlekedésszervezés egy szakma, egy kétmilliós várost irányítani pedig összetett, bonyolult feladat. Karácsony Gergely ebben jól láthatóan megbukott – jelentette ki Wintermantel Zsolt. Hozzátette: az átgondolatlanul és balesetveszélyesen kialakított kerékpársávok akadályozzák a város normális működését.

Kapcsolódó tartalom

A nagyobbik kormányzópárt fővárosi frakcióvezetője gyakorlati példákat mutat a videóban állításának illusztrálására. Amikor két forgalmi sávból egyet elvesznek a biciklisek számára, akkor onnantól kezdve sem a mentő nem tud házhoz érkezni, sem pedig a kukás autó nem tud a forgalom zavarása nélkül szemetet gyűjteni, mert az egyetlen megmaradt forgalmi sávban kell haladnia.

Wintermantel Zsolt kitért arra is, hogy szerinte mindez hátrányosan kihat a légszennyezettségi adatokra is. Egy táblázatban hasonlította össze a 2022-es és a 2023-as tanévkezdési napon tapasztalt levegőben mért szennyezési értékeket. A számok azt mutatják, magyarázta, hogy jelentősen nőtt Budapest légszennyezettsége.

A politikus felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy az önkormányzati választásokig hátralévő egy évben „ne okozzon több kárt”!

Ajánljuk még