Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Az elmúlt 33 év legsúlyosabb politikai korrupciós botránya zajlik az ellenzéknél

Az elmúlt 33 év legsúlyosabb politikai korrupciós botrányának nevezte Nacsa Lőrinc azt, hogy a baloldal országgyűlési választási kampányát finanszírozó külföldi támogatás csaknem teljesen a baloldal belső emberénél, Bajnai Gordonnál és cégcsoportjánál, a DatAdatnál landolt. A KDNP parlamenti frakciójának szóvivője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt.

A beszélgetés alább hallgatható meg.

Interjú

Nacsa Lőrinc a nemrégiben nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésről szólva elmondta: azt már tudjuk, hogy hova került a külföldről érkezett pénz, „a baloldal legbelsejébe”. Karácsony Gergely főpolgármester mozgalma például 600 millió forint értékben kötött szerződést a DatAdattal, miközben csak 506 millió forint támogatást vallottak be – jegyezte meg.

Kapcsolódó tartalom

Azt azonban továbbra sem tudni, hogy kik voltak a külföldi támogatók, és azt sem, mit kértek cserébe a dollárbaloldaltól. „Mert lennie kellett egy olyan titkos alkunak, hogy ha a baloldal megnyeri a választást, valamit cserébe végre kellett volna hajtania. Csak nem tudjuk, mit: kerítést lebontani, beengedni az iskolákba a genderőrületet, belépni a háborúba?” – tette fel a kérdést a politikus.

A kormánypárti politikus kifejtette:

a baloldal először azt mondta, nincs semmilyen pénz; aztán kiderült, hogy van pénz, az is, hogy sok; aztán azt mondták, hogy minden szabályszerűen érkezett, de kiderült, hogy ez sem igaz. Aztán jöttek a mesék mikroadományozókról és faragott ládikákról.

A hazudozás, a hárítás azt mutatja, hogy „van vaj a baloldal füle mögött, hogy egy nagy külföldi beavatkozásnak lehettünk így utólag szemtanúi” – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: ezért fontos, hogy Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely válaszoljon a nekik feltett kérdésekre.

Mindenkinek joga van tudni, milyen ellenzéke van Magyarországnak, mennyire van a külföldiek zsebében a baloldal. Főleg úgy, hogy jövőre önkormányzati és európai parlamenti választás lesz” – jegyezte meg.

Ajánljuk még