Videó

Videón az idegtépő feszültség, majd a kitörő öröm: Magyari Alda sorsdöntő védése után az egész magyar csapat ünnepelte az olimpiai részvételt

Fidesz: Nem engedjük, hogy Brüsszel és a baloldal ellehetetlenítse a rezsicsökkentést

A Fidesz nem engedi, hogy Brüsszel és a baloldal ellehetetlenítse a rezsicsökkentést – közölték kormánypárti európai parlamenti képviselők annak kapcsán, hogy az EP ipari, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottsága szerdán szavazott a villamosenergia-piaci reformról szóló álláspontjáról.

Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője leszögezte: a brüsszeli bürokraták által a közelmúltban indított, a magyar rezsicsökkentés ellen irányuló támadáshoz immár az EP baloldali többsége is csatlakozott. Ez elfogadhatatlan – fenn akarjuk, és fenn fogjuk tartani a rezsicsökkentést.

Kapcsolódó tartalom

Tóth Edina fideszes EP-képviselő szerint ez a tervezet aláásná a polgárok védelmét a magas energiaáraktól. „Elfogadhatatlan, hogy Brüsszelből mondják meg, mikor alkalmazhatunk alacsony rezsiárakat, ezért nem mondunk az EP villamosenergia-piaci reform javaslatára”– tette hozzá.

Gyürk András szerint az EP baloldali többsége által megszavazott javaslat elvenné a tagállamok jogát, hogy megvédjék polgáraikat a magas energiaáraktól. „A brüsszeli bürokraták és a baloldal elhibázott szankciós politikája példátlan energia- és inflációs válságot okozott Európában. Nonszensz, hogy ezután a sikeres és eredményes kormányzati intézkedéseket támadják, és az emberekkel akarják megfizettetni a magas rezsiszámlákat. A magyar rezsicsökkentés újra Brüsszel és a baloldal célkeresztjébe került. Mi azonban nem engedünk ennek a nyomásnak” – fogalmazott.

Tóth Edina szerint e válságos időszakban bebizonyosodott, hogy a magyar baloldal és a brüsszeli bürokraták nyomásgyakorlása ellenére is helyes döntés volt az alacsony rezsiárak melletti következetes kiállás. „A küzdelem azonban folytatódik, a rezsicsökkentés mintául szolgáló politikája áll szemben Brüsszel magas energiaárakat eredményező ideológiájával. A magyarok csakis a Fidesz–KDNP-re számíthatnak az alacsony energiaárakért folytatott küzdelemben, továbbra is ki fogunk állni a rezsicsökkentés megvédése mellett” – hangsúlyozta a fideszes EP-képviselő.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még