Lényeges

Kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nézőpont: Megkérdőjelezhetetlen a Fidesz előnye

A Nézőpont Intézet kutatása szerint a Fidesz-KDNP őrzi a vezető helyét a pártversenyben, egy most vasárnapi országgyűlési választáson ugyanis a magyarok több mint fele – 52 százaléka – szavazna a pártszövetségre – írta hétfői lapszámában a Magyar Nemzet.

Az ellenzéki oldalon a választás óta eltelt időszak nyertesei közé tartozik Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció 12 százalékkal, amelynek támogatottsága negyede a kormánypártokénak, de továbbra is a legerősebb ellenzéki párt.

Kapcsolódó tartalom

Szorosan követi őket a Mi Hazánk kilenc százalékkal, amely április óta erősen növelte támogatóinak arányát a szavazók körében. A Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága csaknem háromszorosára nőtt és ugyancsak elérte a kilenc százalékot, így a harmadik legerősebb pártként jutna be a parlamentbe – derül ki a kutatásból.

A vesztesek közé tartozik öt százalékkal a Momentum, amely éppen bejutna a parlamentbe, de a párt támogatottsága jelenleg feleakkora, mint Gyurcsány Ferenc pártjáé, amellyel versenyben van a baloldal vezetéséért folyó küzdelemben

– mutatnak rá.

A többi parlamenti ellenzéki párt közül nem jutna be az Országgyűlésbe sem a Jobbik, sem az MSZP, sem az LMP, sem pedig a Párbeszéd.

Kapcsolódó tartalom

Nem érnék el a küszöböt a baloldali összefogás parlamenten kívüli szereplői sem: Márki-Zay Péter volt baloldali miniszterelnök-jelölt pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt, valamint Jakab Péter, a Jobbik volt elnökének A Nép Pártján nevű szervezete egyaránt kétszázalékos támogatottságú a Nézőpont Intézet mérése szerint.

Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen. Orbán Viktor mellett balról Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b3), jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (j3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2) és Nagy István agrárminiszter (j). (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még