Aktuális

Lelőtték Spanyolországban a helikopterével Ukrajnába menekült orosz pilótát

Fidesz: A brüsszeli szankciók elképesztő kárt okoznak

Az a dollárbaloldal beszél inflációról, amely idegen hatalmak pénzéért cserébe ész nélkül támogat minden brüsszeli szankciót – így kommentálta a Fidesz pénteken az MSZP és a DK kijelentéseit.

Mindkét ellenzéki párt a rendkívül magas inflációra hívta fel a figyelmet, az MSZP kormányzati fellépést sürgetett, míg a DK szerint Orbán Viktor elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a magas infláció is bizonyítja, hogy a brüsszeli szankciók elképesztő kárt okoznak.

A szankciók bevezetése miatt drágult az energia ára, az üzemanyag ára és szankciós infláció alakult ki – mutattak rá, hozzátéve: a kormány a szankciós infláció egyszámjegyűvé csökkentésén dolgozik, emellett rezsicsökkentéssel, árstopokkal, nyugdíjemeléssel, megemelt összegű 13. havi nyugdíjjal védi a magyar embereket.

A dollárbaloldal ezek egyikét sem támogatta, csak azzal vannak elfoglalva, hogy külföldi gazdáik megrendeléseit teljesítsék, még akkor is, ha annak árát a magyarok fizetik – közölte a nagyobbik kormánypárt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még