Aktuális

Olyat tett Szoboszlai edzője, amit korábban soha senki

Alapjogokért Központ: Egy Gyurcsány mind felett

Az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán vasárnap közzétett elemzésében azt írta, „egy Gyurcsány mind felett”: év- és jövőértékelőt tartott a „Gyurcsány-bőrbe” bújt ellenzék színe-java.

 

Ungár Péter, az LMP társelnöke, frakcióvezetője szerint az ellenzéki összefogás halott, a pártnak minden energiáját a debreceni, csúcstechnológiát képviselő akkumulátorgyártás megakadályozásába kell fektetnie.

Egy olyan üzemet akar tehát „megfúrni” a magát zöldnek nevező párt, amelyet Németországban az ottani zöldek ünnepelnek és támogatnak – közölte az Alapjogért Központ, hozzátéve, ha az LMP ebben a formában képzeli el a nemzeti érdek képviseletét a jövőben, akkor nagy bajban van Magyarország.

Úgy folytatták,

a szülési szabadságról „Messiásként visszavárt” Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szombaton „lelombozta” a magasra srófolt várakozásokat a Momentum „kissé nagyképűen” „jövőértékelő” címmel rendezett összetartásán.

Ugyan minden felszólaló a „földig hajolt” Donáth Anna előtt, a Momentum „csődgondnoka”, Gelencsér Ferenc pártelnök az égig magasztalta a párt EP-képviselőjét, ám Donáth Anna egy „színtelen-szagtalan, sótlan és ízetlen beszéddel örvendeztette meg” hallgatóságát.

A beszéd központi gondolata az volt, hogy mást kell végre csinálni, mint eddig, de közben sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik, és Ukrajnát mindenben támogatni kell. Ezek eddig nem túl eredeti gondolatok – tették hozzá –, hallhatta már őket nagyon sokszor minden magyar.

Kapcsolódó tartalom

Értékelésük szerint ezek a retorikai készségek sem Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, sem Gyurcsány Ferenc DK-elnök szintjét nem érik el.

„Több tűz szorult Dobrev Klárába, mint a teljes Momentumba összesen”

– írta elemzésében a központ.

Gyurcsány Ferenc, „az ellenzék karmestere” is évet értékelt: „A magyarok most a legvédtelenebbek a rendszerváltás óta, mi pedig emiatt szemben állunk a mostani kormánnyal.” Ebben az egyetlen mondatban képes összesűrűsödni a „gyurcsányizmus”, „a hazudtunk reggel, éjjel meg este” jelmondata – közölték.

Hozzátették:

Gyurcsány Ferenc kormányzása idején ugyanis többször emelkedtek a rezsiköltségek, az adók, a megélhetés ára, miközben elvettek egyhavi bért és egyhavi nyugdíjat az emberektől.

2010 óta a nemzeti kormány azonban csökkentette az adókat, kiterjesztette a családtámogatásokat, radikálisan emelte a minimálbért, a gyest, a gyedet, otthonteremtési támogatást vezetett be, és a rezsicsökkentéssel az átlagfogyasztásig védi a magyar embereket. Gondoskodik az idősekről is, visszaadta azt a 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsány elvett – sorolták.

„Ha ez védtelenség, ahogy Gyurcsány fogalmazott, akkor a kutyafáját neki, mondhatná Gyurcsány. De nem mondja, mert a „gyurcsányizmus színpadán Gyurcsány Ferenc direktor csak Gyurcsány Ferenc karakterszínészt instruálhatja, akinek a szerepe nem más, mint Gyurcsány Ferenc” – olvasható az Alapjogokért Központnak az ellenzéki évértékelőkről készített elemzésében.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ajánljuk még