Aktuális

Szoboszlai mestere felajánlotta a halálos beteg volt angol kapitánynak, hogy átadja a helyét

Karácsonyék találkoztak Soros fiával, pár nappal később jött is az első utalás Amerikából

| Szerző: hirado.hu
Valóságos csúcsforgalom volt Münchenben – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A portál a napokban írt arról, hogy Márki-Zay Péter is részt vehetett tavaly februárban azon a müncheni konferencián, ahol Korányi Dávid, Karácsony Gergely és Alex Soros is jelen volt. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje azonban tagadja, hogy bárkivel is találkozott volna a konferencián részt vevők közül. Nem sokkal később azonban – sajtóhírek szerint – már jött is az első utalás Amerikából.

 

Ugyan először 1,8 tized milliárd forintnyi külföldi támogatást vallott be Márki-Zay, azóta kiderült: csaknem négymilliárd forintnyi támogatás érkezett a magyar ellenzékhez egy Svájcban bejegyzett alapítványon és a Korányi Dávid által vezetett Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül.

Korányi Dávid a botrány kirobbanásáig Karácsony Gergely tanácsadója volt, a főpolgármester azonban azt állítja, ő nem tudott ezekről a pénzekről..

Kapcsolódó tartalom

Az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt néhány nappal azonban ő is részt vett egy konferencián Münchenben, ahol ott volt Alex Soros, a milliárdos üzletember, Soros György fia. Erről egy videó is megjelent a sajtóban a napokban.

A Magyar Nemzet azt írta: a 2022. február 18. és 20. között megrendezett konferencián egyedül Karácsony nem tudott angolul, ezért az előre megírt szövegét magyarul olvasta fel, Korányi pedig lefordította azt a többi résztvevő számára.

Bár Alexander Soros éppen Karácsony Gergellyel és Korányival nem készített nyilvános fotót, mégis nehezen elképzelhető, hogy Korányi háromnapos müncheni tartózkodása alatt elkerülték volna egymást – jegyezte meg a Magyar Nemzet.

Elképesztő és felháborító ez az ügy – nyilatkozta az M1-nek az LMP-s Ungár Péter, aki korábban dermesztőnek nevezte, hogy sokan nem tartják problémának a kampányfinanszírozási botrányt.

Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője szerint nehéz elképzelni, hogy a közös kampányban részvevő baloldali politikusok ne tudtak volna a külföldről érkezett támogatásokról.  

„Volt egy közös kampány is. Olyan közös kampány, ahol akár óriás plakátokat, akár hirdetéseket a Youtube-on, a közösségi oldalakon és más internetes platformokon láthattunk. Hogy most ebből mennyit költöttek el, és mennyit nem, az megint egy kérdés, mert én most látok egy veszekedést a baloldalon, különböző anonim bloggerek tesznek fel olyan gondolatokat, hogy az a pénz nem is lett úgy elköltve, mint ahogy szerették volna. Tehát kézen közben eltűnhetett ennek egy része, de az, hogy egy asztalnál, akik ott ültek, erről ne tudtak volna, pártvezetők, ezt nem lehet elhinni” – fogalmazott Nagy Ervin.

Az amerikai befolyás miatt sérülhetett hazánk szuverenitása, ezért vizsgálatot indítottak. Az ügyben a nemzetbiztonsági szolgálatok mellett az Állami Számvevőszék és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódik.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még