logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hidvéghi Balázs: Az EP szövegjavaslata „durva támadás hazánk ellen”

Az Európai Parlament (EP) hétfőn vitát rendezett a Magyarországnak járó uniós forrásokról. Szerdán már a szöveget is lehet látni, amely „egy újabb durva támadás hazánk ellen” – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Hidvéghi Balázs azt mondta, az EP javaslata odáig megy, hogy erőlteti Ukrajna finanszírozását, de Magyarországtól minden forrást elvenne. A vitában a magyar baloldal durván támadta Magyarországot – hangoztatta.

Molnár Csaba, Cseh Katalin és Ujhelyi István, ahogy korábban sem, úgy most sem szóltak egyetlen szót sem Magyarország érdekében” – jelentette ki.

Kapcsolódó tartalom

A szavazás csütörtökön lesz – közölte. Aki megszavazza ezt a határozatot, azt szavazza meg, hogy a magyarok ne jussanak hozzá a nekik járó forrásokhoz, „ezért mi, a Fidesz-KDNP képviselői biztosan nemmel szavazunk” – mondta Hidvéghi Balázs.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője azt hangoztatta, hogy Magyarország az elmúlt hónapokban értelmes, konstruktív párbeszédet folytatott az Európai Bizottsággal. Ennek eredménye, hogy „a helyreállítási programunk és a partnerségi megállapodásunk elfogadásának küszöbén állunk”.

Azonban „az a szélsőséges baloldali politikai garnitúra, amelyik évek óta támad minket, ezt nem bírja lenyelni”. Most az EP-ben tesznek egy utolsó, kétségbeesett kísérletet arra, hogy megakadályozzák: a magyarok hozzájuthassanak a jog szerint nekik járó uniós forrásokhoz – jelentette ki Deutsch Tamás.

A háború és az elhibázott szankciók miatt a helyzet rendkívül komoly egész Európában. Felháborító, hogy a baloldal még egy ilyen helyzetben is Magyarországot támadja – tette hozzá.

Ezért még egyszer felszólítjuk a magyar baloldal EP-képviselőit, hogy álljanak végre a magyarok oldalára, fejezzék be a Magyarország elleni uszítást, és szavazzanak nemmel a magyarellenes határozatra” – mondta Deutsch Tamás.

Ajánljuk még