logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kunhalmi „tájékozatlan, nyelveket nem beszélő” embereknek tartja a magyarokat

| Szerző: hirado.hu
A magyar embereket becsmérelte Kunhalmi Ágnes – ezt írta az Origo azután, hogy az MSZP társelnöke tájékozatlannak, nyelveket nem beszélőknek nevezte a magyar embereket a parlamenti oktatási vitanapon. A portál megjegyzi: a szocialisták korábban többször tiltakoztak a nyelvvizsga-kötelezettség ellen. A Fidelitas közben arra hívta fel a figyelmet, hogy a vitanapon a DK vezérszónoka az a Barkóczi Balázs volt, akit korábban elítélt a bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt – hangzott el az M1 Híradójában.

Szerinted egy elítélt bűnöző lehetne oktatási és kulturális miniszter? Gyurcsányék szerint igen! – ezzel a kérdéssel, majd pedig kijelentéssel a Fidelitas budapesti elnöke arra a Barkóczi Balázsra utalt, aki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője által alakított árnyékkormány oktatási árnyékminisztere. Renge Zsolt felidézte, hogy még a 2006-os választások idején Barkóczi a társaival egy nőre támadt a saját otthonában, ezért pedig magánlaksértés, valamint csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt ítélték el a Gyurcsány-párt politikusát.

Miután Barkócziék betörtek a ház udvarára, hangos szóváltásba kerültek az udvaron tartózkodóval, akit a baseballütővel meg is fenyegettek.

A budapesti Fidelitas vezetője jelezte: Gyurcsányéknak a pénzért és a hatalomért bármi elfér az arcukon.

Az Országgyűlésben a baloldal kezdeményezésére szerdán tartottak vitanapot a pedagógusok bérhelyzetéről. Ám az ellenzéki képviselők többsége, élükön Gyurcsány Ferenccel, távol maradtak az üléstől. A DK vezérszónoka Barkóczi Balázs is csak a felszólalása előtti pillanatban ült be a patkóba, majd végig a kormányt támadta.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője mindezt szóvá is tette. A közösségi oldalára feltöltött fotó mellé azt írta: „Az 57 baloldali képviselőből (…) alig 20 van itt. Ennyit a szándékaik tisztaságáról.”

Bár a DK-s Arató Gergely válaszként egy mosolygós szelfivel próbálta meg felülírni a kritikát, a posztjából azonban kiderült, hogy az, közel másfél órával a politikai vita megkezdése után készült az ülésteremben.

„És most már ott tartanak, hogy a nyelvvizsgát is eltörlik egyébként, csak azért, hogy még inkább a propaganda tudjon érvényesülni egy tájékozatlan, nyelveket nem beszélő országban” – mondta az MSZP társelnöke.

Míg Kunhalmi Ágnes tájékozatlannak nevezte az idegennyelveket nem beszélőket, addig elvbarátja, a párbeszédes Tordai Bence szerint a gyerekek mentális egészségét veszélyezteti az oktatásügyben kialakult helyzet.

„Egyre több szülő ismeri fel, hogy az iskola, ahova beküldi a gyerekét, az sokkal rosszabb állapotban adja neki vissza, egyszerűen a gyerekek borzasztó lelkiállapotban vannak” – fogalmazott a Párbeszéd politikusa.

Ellenzéki politikusok az elmúlt hetekben előszeretettel vettek részt a pedagógusok és a baloldalhoz köthető szakszervezetek által szervezett utcai megmozdulásokban. Többek között a DK-s Varju László, a független Hadházy Ákos, a momentumos Fekete-Győr András és a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármester és párttársa Jámbor András, de ahogy ígérte, megjelent az egyik eseményen Dobrev Klára árnyékminiszterelnök is.

De nemcsak ők, hanem egyes Soros-szervezetek is rácsatlakoztak a megmozdulásokra.

A Magyar Nemzet korábban úgy összegezte az utcai eseményeket, hogy azok fókuszában hivatalosan a bérkérdés szerepelt, de minden tüntetés azt mutatta, hogy a baloldal szervezkedik a kormány ellen.

Kapcsolódó hírek

Ungár Péter a baloldal amerikai kampánypénzeiről: Dermesztő ez a pénz, és dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának
Dermesztő az amerikai pénz, és dermesztő, hogy sokan nem érzik problémának – erről az LMP társelnöke beszélt a 24.hu-nak. Ungár Péter azt is mondta, „ezzel a pénzzel valaki vagy elsétált, vagy a jóisten tudja, mire költötte, de eredményes kampány nem lett belőle”. Ungár Péter szerint az amerikai pénzeket Márki-Zay Péter elhallgatta a pártja elől, ráadásul mindez szembement a kampánytörvénnyel is – számolt be az M1 Híradója.
Belföld
Nem látja tisztán az MSZP jövőjét Komjáthi Imre
Ellentmondásos nyilatkozatokat tesz a szocialista párt jövőjéről az új társelnök, Komjáthi Imre: egyszer elismeri, hogy az MSZP a puszta létéért küzd, másszor tagadja azt. Mindenesetre leszögezte: nem hagyja, hogy az MSZP „akkumulátorpárt” legyen, úgy mint a kampányban, amikor infrastruktúrájukat és aktivistáikat kihasználták Márki-Zayék, jelöltjeik viszont nem kellettek az ellenzéki összefogásnak.
Belpolitika

Ajánljuk még