logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Mihály bejelentést tett a nyugdíjemelésről

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is megőrzi a nyugdíjak értékét a kormány – szögezte le az Idősek Tanácsa ülésén a pénzügyminiszter. Varga Mihály bejelentette: jövőre is lesz nyugdíjemelés.

A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy már 2010-ben a kormányprogram céljává vált a nyugdíjasok megbecsülése, és ez a cél azóta is változatlan. A miniszter közölte:

2010-hez képest a nyugdíjak átlagos összege 70 százalékkal növekedett, de ami még ennél is fontosabb, hogy a vásárlóerejük is nőtt 20 százalékkal.

A tervezettnél gyorsabban tudták visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat is, és 2017 óta idén már negyedik alkalommal fizetnek nyugdíjprémiumot is. A háború és a szankciók hatására előállt helyzet azonban jelentősen befolyásolja a gazdálkodást, ugyanakkor vannak célok, amelyeket nem szabad feladni. Továbbra is ragaszkodnak a nyugdíjak értékének megőrzéséhez, ezért idén három lépcsőben 14 százalékkal emelték a nyugdíjakat – mondta Varga Mihály.

„A kormány döntése úgy szól, hogy az év végén fogunk sort keríteni a jövő évi költségvetésnek az áttervezésére, ez azt jelenti, hogy valószínűleg decemberben tudunk pontosabb számot mondani annak tekintetében is, hogy 2023-ban milyen nyugdíjemeléssel lehet számolni.

Az emelést, azt mindenképp tudom mondani, hiszen az infláció várható mértéke a mostani jegybanki prognózis szerint is valahol 11–14 százalék közötti éves átlagos szinten lesz,

a jegybank decemberi prognózisát meg fogjuk várni” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még