logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy borsodi könyvelő intézheti a baloldal ügyeit a DatAdtattól a revolvermédiáig

| Szerző: hirado.hu
Egyre több szál fut össze egy Borsod megyei kis faluban, Szegiben. Nem csak a Bajnai Gordon-féle DatAdat könyvelése, hanem a Demokratikus Koalícióhoz köthető Ezalényeg.hu nevű hírportál pénzügyi adminisztrációja is itt folyik, ráadásul mindkét munka ugyanahhoz a személyhez, egy bizonyos Tóth Józsefnéhez köthető.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egyre bonyolultabb baloldali hálózat kezd tehát kirajzolódni a Tokaj melletti kis településen, Szegiben dolgozó rejtélyes nő körül.

Mint már ismeretes, nemcsak a Demokratikus Koalíció EP-lépviselőinek kifizetőhelye és a DatAdat Professional Kft. könyvelése köthető Tóth Józsefnéhez és a Szegi nevű, Borsod-Abaúj-Zempléni kistelepüléshez, hanem az Ezalényeg.hu nevű baloldali álhírportál kiadója, az Oraculum 2020 Kft. is.

A Bajnai Gordonhoz és társaihoz köthető cégek hátterét vizsgálva újabb érdekes összefonódásra bukkantak a Magyar Nemzet újságírói. A DatAdat Professional Kft.-ben felbukkanó Molnár István érdekeltségébe tartozik az az EagleEye-Marketing Kft., amelyben ügyvezetőként tevékenykedik Páva Zoltán, az Ezalényeg.hu kiadójának, az Oraculum 2020 Kft.-nek a tulajdonosa.

Ez utóbbi társaságnak pedig ismét csak nem más a könyvelője, mint Tóth Józsefné, akinek irodájában, Szegiben tartottak a múlt héten házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) DatAdat-ügyben nyomozó munkatársai.

Kapcsolódó tartalom

Páva Zoltán régi baloldali kádernek számít. Édesapja volt szocialista országgyűlési képviselő, aki egykor Komló polgármestere is volt.

Az Ezalényeg.hu mögött álló ifj. Páva Zoltán pedig 2008-ban, a Gyurcsány-kormány idején az MSZP, a szocialista frakció és a kabinet közötti kapcsolattartás koordinációjáért felelt.

Az Ezalényeg.hu-t 2019-ben hozták létre, és az álhírportál rögtön komoly szerepet is vállalt a baloldal önkormányzati kampányában kormányellenes lejárató anyagok terjesztésével a közösségi médiában. Azóta pedig már az is kiderült, hogy a Páva Zoltán érdekeltségébe tartozó cégek jelentős összegeket kaptak a DK frakciójától „közösségimédia-tanácsadás” címszó alatt.

Három évvel ezelőtt,

a 2019-es önkormányzati kampányban  Bajnai Gordon DatAdatja már fontos szerepet vállalt. Ficsor Ádám, a baloldali exkormányfő üzlettársa és egykori titkosszolgálati minisztere egy beszélgetésben erről úgy fogalmazott: „12 kampányban dolgoztunk azon a választáson, és közülük 12 polgármester nyert. Ez nagy győzelem volt.”

Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere pedig egy kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint 2019 májusában beszélt a DK és a DatAdat kapcsolatáról: „A DK-tól nem tudom, hogy mit fogok kérni […] csak hallom, hogy a DK mögött van egy olyan datamining cég, amelyet egykori titokminiszter, meg izé, hogy azt, amit Dobrev Klára mögött láttunk, ilyen socialmediás, meg adatbányászatot, tehát hogy olyan embereket is lehet, hogy el tudtak érni, akiket egyébként másként nem”

Egyre inkább nyilvánvalóvá válik tehát, hogy a baloldali gépezet a Gyurcsány–Bajnai duó együttműködésére épül, és egy szövevényes hálózat jött létre, amelyben

jelentős szerepe lehet a Szegiben működő könyvelőnek, Tóth Józsefnének is, akiről mára kiderült, hogy nemcsak Gyurcsány Ferenc pártjához és a Bajnai-féle DatAdathoz, de a baloldal revolvermédiájához is kötődik.

A NAV eddig már két alkalommal tartott kutatást a DatAdat-ügyben. A cégcsoport ügyletei miatt az adóhatóság költségvetési csalás miatt rendelt el nyomozást. A NAV gyanúja szerint a DatAdat Professional Kft. 2020-ban illegális módon csökkentette a fizetendő adóját, és a cég valótlan tartalmú nyilatkozatot tett bevallásában, így a költségvetésnek vagyoni hátrányt okozhatott.

Kapcsolódó tartalom

A DatAdat ténykedése miatt nemcsak a NAV, hanem a rendőrség is nyomoz, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság pedig ugyancsak vizsgálódik.

 A 2022-es kampányban a baloldal hozzávetőleg egymillió választót érhetett el telefonhívásokkal, sms-ekkel, de fölmerült a gyanú, hogy az akciót lopott adatbázisok felhasználásával hajtották végre, hiszen olyan kormánypárti szimpatizánsok is kaptak hívásokat Márki-Zayéktól, akik bizonyosan nem adták meg nekik a telefonszámukat.

Az eset után a gyanú a DatAdatra terelődött, mivel maga a baloldal miniszterelnök-jelöltje is elismerte, hogy Bajnaiék cége dolgozott a kampányán.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még