logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Meglepő fordulat a dollárbaloldal ügyében” – Kocsis Máté Márki-Zay Péter „őszinte szavairól” tett közzé felvételt

| Szerző: hirado.hu
A baloldal külföldi finanszírozásával kapcsolatos hangfelvételt tett közzé Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A felvételen Márki-Zay Péter volt baloldali miniszterelnök-jelölt hallható, aki bevallja: a külföldről érkezett százmilliós „támogatási összegekből” finanszíroztak – többek között – kormányellenes tüntetéseket.

„Meglepő fordulat a dollárbaloldal ügyében. Köszönjük Márki-Zay Péter őszinte szavait az amerikai kampánypénzek céljáról” – írta Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető Facebook-oldalán, hozzáfűzve, az általa közzé tett hangfelvétel augusztus végén készült, és sok mindent megmagyaráz.

A felvételen Márki-Zay Péter a kampánypénzből megmaradt százmillió forinttal kapcsolatban azt mondja: „igen, de nem is nulláról indultunk, csak a júniusi, amerikai forrásból kapott támogatási összeg az több százmillió forint. Tehát itt nem arról van szó, hogy a magyarországi magánszemélyeknek a támogatása nálunk van, hanem többek között mi azt a munkát végeztük el, hogy az Egyesült Államokban aktívan gyűjtöttünk forrásokat és annak minden adóját, költségét, vonatkozását, mindent mi fizettünk.”

A kérdésre, hogy mi lesz a maradék pénz sorsa, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje közölte, „volt olyan tüntetés, például most a katás vállalkozók esetében, amikor szintén több százezer forintba került a tüntetés megszervezése. Tehát hasonló, Orbán Viktor leváltását hosszú távon szolgáló célkitűzésekre fogjuk fordítani, most például, szeptember másodikán diáktüntetéshez is szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akiknek kell segítség, hogy eljussanak erre a tüntetésre”.

Kapcsolódó tartalom

Egyébként Márki-Zay a Hvg.hu-nak arról, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt folyamatban van a nyomozás az ügyben, kijelentette: „Jöjjenek csak a nyomozók, én nyugodt vagyok”. Továbbra is állítja: semmilyen törvénysértés nem történt, hiszen a törvény csak pártoknak tiltja a külföldi kampánytámogatás felhasználását, márpedig az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt.

A baloldali portál felvetésére, hogy ezek szerint csak kihasználtak egy jogi kiskaput, Márki-Zay Péter azt válaszolta, „kiskapu nincs, ez egy óriási kapu”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még