logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A baloldal továbbra is a brüsszeli szankciós politikát támogatja

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is támogatja a brüsszeli szankciós politikát a Momentum – jelentette ki a párt országgyűlési képviselője az M1-en. Hajnal Miklós szerint a magas energiaárakat nem az Oroszországgal szembeni büntetőintézkedések okozzák, ezért azokra szükség van. A baloldal következetesen kiáll az uniós szankció mellett. Korábban Dobrev Klára, Karácsony Gergely vagy péládul Márki-Zay Péter is arról beszélt, hogy a szankciók működnek.

Hiába okoz egyre nagyobb gondot az energiaválság Európában, a Momentum továbbra is támogatja az uniós szankciós politikát – erről a párt országgyűlési képviselője beszélt az M1-en. Hajnal Miklós úgy fogalmazott: az Oroszország elleni büntetőintézkedések fontosak.

A Magyar Nemzet cikke szerint nem számít a magyarok véleménye a baloldalnak, továbbra is azt hangoztatják, hogy a brüsszeli szankciók működnek.

A portál hangsúlyozza, hogy az ellenzéki pártok közül az egyik leginkább szankciópárti a Momentum Mozgalom.

Gelencsér Ferenc, a párt elnöke és egyben frakcióvezetője a parlamentben beszélt arról, hogy a szankciók működnek.

Karácsony Gergely is az uniós szankciós politika mellett állt ki egy augusztusban kiszivárgott videóban, amelyben a főpolgármester azt hitte, hogy kijevi kollégájával beszél, de valójában egy ál-Klicskó kérdéseire válaszolt.

A baloldal következetesen a szankciók mellett érvel. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Jobbik is támogatja az Oroszország elleni büntetőintézkedéseket.

Korábban a baloldal bukott miniszterelnök-jelötje, Márki-Zay Péter is arról beszélt, hogy a brüsszeli szankciós politika működik. A momentumos Hajnal Miklós az M1 Ma reggel című műsorában pedig részletesen kifejtette véleményét, miszerint nem is a szankciók okozzák a magas energiaárakat, hanem Oroszország.

A momentumos országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy ők nem kaptak a külföldről érkezett guruló dollármilliókból. Hajnal Miklós úgy véli, a baloldali kampányfinanszírozási botrányról Márki-Zay Pétert kell megkérdezni, de minden vizsgálatot támogatnak.

A Momentum választási kudarcával kapcsolatban Hajnal Miklós elmondta, hogy a párt az önvizsgálatot elvégezte. Arra a kérdésre pedig, hogy csatlakoznak-e a baloldal árnyékkormányához, a momentumos politikus úgy válaszolt: nincs itt az ideje arról beszélni, mikor alakul meg Magyarország következő kormánya, ők nem akarnak senkit illúziókba ringatni.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még