logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ujhelyi állítja: nem bánta meg távozását az MSZP-ből

| Szerző: hirado.hu
Ujhelyi István úgy érzi, az MSZP jelenlegi vezetésében nincs helye, EP-mandátumát továbbra sem szándékozik visszaadni, a párttal szembeni tartozásáról pedig szerinte „vita van”. Minden pártvezető felhívta Ungár Pétertől Dobrev Kláráig, de nem tárgyalt senkivel semmiről – mondta az ATV-nek az „elhervadt szegfűt” hátrahagyó politikus.

 

Szó sincs róla, hogy visszamenne az MSZP-be, továbbra is úgy látja, ebben a vezetői csapatban nincs helye – erről is beszélt Ujhelyi István az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este.

A párt EP-képviselője arra reagált, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta, visszafogadnák Ujhelyit, aki szerinte csak vagdalkozik, de már megbánta távozását, hiszen azok sem követték, akik korábban támogatták a törekvéseit.

Ujhelyi most megállapította: az az MSZP, ami a legmeghatározóbb eleme volt a magyar politikának, már nem létezik. Sajnálja, ha ezt egyes szocialisták leegyszerűsítik arra, hogy a párt megszüntetése lett volna a cél – tette hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Arra a kérdésre, hogy az MSZP demokratikus párt-e, igennel felelt, ugyanakkor kifejtette: a múlt héten megfogadta, hogy visszafelé nem néz és nem „köpköd”, azonban úgy érezte, egyes vezetők nyilatkozataira, hazugságaira reagálnia kell.

Azért nem adja vissza EP-mandátumát, mert szerinte az ott végzett munkája és kezdeményezései sikeresek. „Van még dolgom, és teszem a dolgomat”

– fogalmazott. Az MSZP-vel szembeni tartozásáról közölte: nem tudja, mennyi pénzt követelnek tőle pontosan, erről vita van.

Beszámolt arról is, hogy minden pártvezető felhívta Ungár Pétertől Dobrev Kláráig, de nem tárgyalt senkivel semmiről.

Ajánljuk még