logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz: Törvényi feladata a fővárosi önkormányzatnak a hulladék elszállítása

Törvényi feladata a fővárosi önkormányzatnak a hulladék elszállítása, az el nem szállított kukákkal, a dolgozók bérének rendezésével kapcsolatos feladatok ellátása mind az önkormányzat felelőssége – mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

Hozzátette: a hulladékszállítást az a cég végzi, amely a főváros százszázalékos tulajdonában van, és az az ember vezeti, akit Karácsony Gergely főpolgármester személyesen nevezett ki.

Wintermantel Zsolt kijelentette: Karácsony Gergely főpolgármesterként elsők között üdvözölte az európai uniós szankciós politikát, „sőt (…) az ál-Klicsko interjújában még további szankciók bevezetését sürgette”.

A kormánypárti politikus álságosnak nevezte, hogy valaki örül valaminek, követel valamit, majd az annak következményeként előálló helyzet megoldását mástól várja és másra mutogat.

Annak kapcsán, hogy Karácsony Gergely korábban arról beszélt, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) 15 milliárd forintot visszatart Budapesttől, Wintermantel Zsolt azt mondta:

ismeretei szerint 2021-ig az elszámolás megtörtént, az elszámolást a főváros részéről aláírták.

Ezeket a pénzeket a „kukaholding” kifizette, és a szerdai nyilatkozatuk szerint nincsen elszámolási vitájuk a fővárossal.

Karácsony Gergely „szokásához híven (…) Don Quijoteként szélmalmokkal harcol, kreál egyfajta olyan problémát, amellyel a kormányra lehet mutogatni” – fogalmazott Wintermantel Zsolt, hozzátéve: a feladatellátás ki van fizetve, ha neki vitája van valakivel, azt tegye meg tárgyalóasztal mellett, de a kukásoknak ki kell fizetni a jogosan járó fizetésüket.

A tulajdonosnak kell megoldani ezt a helyzetet

– nyomatékosította a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Szerinte a főpolgármester „ahelyett, hogy a saját munkáját, törvényben rögzített feladatát látná el, mindenféle lufikat épít fel, és akkor azok mellé odaáll, vagy éppen kiszúrja, ha éppen a kormányról van szó”.

Wintermantel Zsolt megjegyezte, a felelősöknek nem kell valótlanságokat terjesztenie, hiszen a jelek szerint a sztrájkhangulat abból pattant ki, hogy az egyik vezető azt mondta, 300-400 ezer forintot lehet keresni, és „ez borította ki a bilit a dolgozóknál”.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Vajda János)

Ajánljuk még