logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Támogatja a demonstráló pedagógusokat a Jobbik

A demonstráló pedagógusok és az értük kiállók támogatását hangoztatta szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik több politikusa.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese arról beszélt: az elrontott oktatáspolitika hibája, hogy nincs önálló szaktárca és a közoktatás nem versenyképes tudást, hanem egy „becsontosodott tantervet, egy idejétmúlt oktatási rendszert” erőltet a gyerekekre.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője tarthatatlannak és elképesztően szomorúnak nevezte a helyzetet, mondván, egy átlagos pedagógus hatvanéves kora körül éri el a nemzetgazdasági átlagbért, miközben egy végrehajtó, „aki mások otthonát veszi el”, harminc évesen megkeresi ezt az összeget.

Annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a tanárok fizetése „végre tisztességes szinthez közelítsen”, és mindenki boldogulhasson szülőföldjén.

Frakciótársa, Brenner Koloman azt mondta: a Jobbik a pedagógusokat „nem kirúgandó alattvalónak, hanem felelős értelmiséginek” tartja, akiknek azonnali költségvetési átcsoportosítással ötvenszázalékos béremelést kellene adni ahhoz, hogy el lehessen indítani a teljes hazai oktatási rendszer modernizációját.

Olyan reformot követelt, amely „a tudás és az információ évszázadában alapvetően szükséges minden magyar polgár jólétéhez és szabadságához”.

Erkölcsi kötelességünk kiállni a pedagógusokért, hiszen ők a jövő zálogai – fogalmazott Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánljuk még